Salih Tuna Sabah Gazetesi

Yılmaz, Ruşen ve Cumhuriyet

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre ABD Başkanı Biden, Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki açıklamalarından çok rahatsızmış! Ankara Büyükelçileri David Satterfield'ı bu konuda...

11 Ağustos 2021 | 4.254 okunma

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre ABD Başkanı Biden, Kılıçdaroğlu'nun son günlerdeki açıklamalarından çok rahatsızmış!


Ankara Büyükelçileri David Satterfield'ı bu konuda görevlendirmiş.


Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Büyükelçi Satterfield geçen gün Kılıçdaroğlu'na yönelttiği soruları ve aldığı yanıtları bir rapor halinde ABD Dışişleri Bakanı Blinken'a aktarmış.


Cumhuriyet Gazetesi işte bu rapora ulaşmış
Rapor şöyle:


SATTERFIELD - "Sayın Kılıçdaroğlu, 'Ben ne mültecilerin sömürülmesine ne de güzel ülkemizin emperyalistlerin mülteci hapishanesine dönüştürülmesine razıyım!' dediniz. Emperyalistlerle kimi kastediyorsunuz?"


KILIÇDAROĞLU - "Katar'ı."


SATTERFIELD - "Peki, 'Beni Erdoğan'la karıştırmayın. Kuvayı Milliye geleneğinden geliyorum' sözleriyle kimlere meydan okumak istediniz?"


KILIÇDAROĞLU - "İç kamuoyuna yönelik öyle şey ettim..."


SATTERFIELD - "Madem iç kamuoyuna yönelikti, neden...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 599 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.308 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.631 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma