Salih Tuna Sabah Gazetesi

Orantısız zekâ üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Melih Bulu kendisini protesto eden öğrencilerin arasında konuşurken bir ara "Network çok önemli..." diyor. Bir öğrenci kızımız fırsatı kaçırmıyor, şappadak o espriyi patlatıyor: "Çokomelli..."

09 Ocak 2021 | 1.945 okunma

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Melih Bulu kendisini protesto eden öğrencilerin arasında konuşurken bir ara "Network çok önemli..." diyor.

Bir öğrenci kızımız fırsatı kaçırmıyor, şappadak o espriyi patlatıyor:

"Çokomelli..."

Orantısız zekâ böyle bir şey galiba. "Çok" ve "önemli" sözcüklerinden çikolata markası üretebiliyor maşallah.

Daha orantısız zekâya sahip olsaydı, "Çok" sözcüğünden apostrof marifetiyle üreteceği "Ok"u istemediği rektöre saplayabilirdi.

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil dostumuz vaktiyle böylesi bir seri üretime girmiş, "Ak'deniz, Or'ganizasyon, İcra'at, Şeker'leme, Top'lum, Şam'piyon, Benj'amin..." diye kaptırıp gitmişti.

Sanırım bu yeteneği de Bekir Coşkun'dan kapmıştı. (Işıklar içinde yatsın, "Reception"dan apostrof marifetiyle "Recep" üreterek dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmayı başarmıştı.)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
O partilerin hakkını ödeyemezler 02 Mayıs 2024 | 605 Okunma Yılmaz Erdoğan çöp mü? 01 Mayıs 2024 | 1.311 Okunma İBB Başkanı kime ‘ihanet’ etti? 30 Nisan 2024 | 4.631 Okunma Gerçek başkan kim? 27 Nisan 2024 | 291 Okunma Özgür Özel’in ‘gizli santrfor’ olarak portresi 25 Nisan 2024 | 3.237 Okunma