Rıza Zelyurt Aydınlık Gazetesi

Maçka’da 50 yıl önceki fındık mitingi

Tokat Öğretmen Okulu’nu 50 yıl önce bitirmiş ve o sene Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümü sınavını kazanarak bu kente gitmiştim. Yerimiz, Nemlioğlu Konağı idi... En üst katta...

13 Eylül 2017 | 130 okunma

Tokat Öğretmen Okulu’nu 50 yıl önce bitirmiş ve o sene Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümü sınavını kazanarak bu kente gitmiştim.

Yerimiz, Nemlioğlu Konağı idi... En üst katta benim gibi yatılılar kalıyorduk. Türkçe sınıfında Adıyamanlı Tahir’den İzmirli Serpil’e kadar 28 arkadaşım vardı.

Türkçe sınıfının iki temel öğretmeni vardı. Birisine Kadı Burhan diyorduk. Eski Türk edebiyatı öğretmeni idi. Bizden öncekiler onu çok katı, somurtkan, 5’ten yukarı not vermeyen bir bela gibi anlatıyorlardı. Ama bizim sınıf o somurtkan insanı 3 yıl içinde nüktedan birisi haline getirdi. Hafif takılır gibi bir şey söylese, içimizden birisi latife halinde bir cevap yetiştirirdi. Bir gün bize, “Okumuyorsunuz, okumuyorsunuz!” diye çıkıştığında, pokerde hepimizi üten Hüsamettin Demircan, “Hocam kâğıt geldi de okumadık mı?” diye yumaşak sesle cevap vermiş; hepimizi güldürmüş; rahmetli Burhanettin öğretmenimiz de susup tahtaya yönelmişti.

Bu tür şakaları diğer öğretmenlerle yapamazdık. Yeni Türk edebiyatı ve dilbilgisi öğretmenimiz rahmetli Rasim Şimşek, benim böyle ataklarıma daha ciddi karşılıklar vererek dersi sulandırmama izin vermezdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye-Rusya çatışmasında yeni aşama 12 Ocak 2018 | 345 Okunma AKP, ‘Paralel Hukuk’ üretiyor 11 Ocak 2018 | 323 Okunma Nazi Almanya’sından AKP Türkiye’sine 10 Ocak 2018 | 370 Okunma Sakın ha! 05 Ocak 2018 | 345 Okunma Ahlaksızların yılı 04 Ocak 2018 | 354 Okunma