Özlem Denizmen Posta Gazetesi

Türkiye'nin zaaf harcamaları

Türkiye’deki en popüler zaaf harcamaları neler biliyor musunuz? Sizin için listeledim. Hadi gelin başlayalım... 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne kadar oradan buradan bir şey artırırız belki. 1-EV EŞYASI/DEKORASYON:...

08 Ekim 2020 | 221 okunma

Türkiye’deki en popüler zaaf harcamaları neler biliyor musunuz? Sizin için listeledim. Hadi gelin başlayalım... 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne kadar oradan buradan bir şey artırırız belki.

1-EV EŞYASI/DEKORASYON: Türkiye’de en fazla para harcanan alanların başında geliyor. Hatta en fazla borçlanma ev içi konularla ilgili yapılıyor. Yaşam alanınızı güzelleştirmeyi istemenizi anlıyorum ancak elinizdekileri değerlendirmeye, yenilemeye, üretmeye ne dersiniz?

2-KIYAFET: Gardırobunuzda “Bir gün giyerim nasılsa…’’ dediğiniz kaç kıyafetiniz var? Buna rağmen alışveriş sepetinizi doldurmaya devam mı ediyorsunuz? Sizi güzel/yakışıklı yapan, iyi hissettiren birkaç parça eşya değil ki… Dolapları doldururken finansal hedefinizden çalmayın. Senelik kıyafet harcamanız takribi bir aylık maaşınızı geçmemeli.

3-AYAKKABI/ AKSESUAR: Kaç ayakkabınız var? (Söz kimseye söylemeyeceğim...) Renk renk ayakkabı, çanta, aksesuar… Bunlara senede ne kadar harcıyorsunuz? Peki bunları almak için borçlanmaya değer mi?

4-DIŞARIDA(N) YEME İÇME: Pandemiyle birlikte dışarıda yeme içme alışkanlığı, dışarıdan yeme içmeye dönüştü diyebiliriz. Sizde durum ne? Son 3 ayda bu kaleme kaç para ayırdınız?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Nerede benim hakkım? 24 Şubat 2022 | 202 Okunma Her borç ödenir 17 Şubat 2022 | 116 Okunma Aşk ve para testi 10 Şubat 2022 | 156 Okunma Metaverse harcamaları 03 Şubat 2022 | 360 Okunma Finansal travma 27 Ocak 2022 | 90 Okunma