Özcan Yeniçeri Yeniçağ Gazetesi

Nükseden hainlik!

Türklerin tarih bağlamında işgal ettiği coğrafi hinterlant, dingin, yorgun ve sakin bir yaşama izin vermemektedir. Yalnız Türkler için değil bütün toplumlar yönünden yükselmenin/düşmenin...

02 Ağustos 2017 | 333 okunma

Türklerin tarih bağlamında işgal ettiği coğrafi hinterlant, dingin, yorgun ve sakin bir yaşama izin vermemektedir.

Yalnız Türkler için değil bütün toplumlar yönünden yükselmenin/düşmenin, ilerlemenin/gerilemenin, saldırmanın/savunmanın, kazanmanın/kaybetmenin devridaim gibi birbirinin yerini aldığı bir mekânda tarihe tutunmak hem çok zor hem de çok maliyetlidir.

Yenik medeniyetin müşterisi olmaz!

Güçsüzlüğün sonucu olarak egemenliğini kaybeden toplumlar, yalnız mülkü, mezarı, ibadethaneleri ve maddi birikimleri değil manevi, ahlaki, insani değerlerini de büyük ölçüde kaybederler.

Zayıflayanın, güçsüzleşenin ve yenilenin felsefesi, ideolojisi ve değerleri zayıflar, gözden düşer ya da düşürülür.

Yenik medeniyetin müşterisi olmaz!

Bir medeniyet düşmeye görsün ihanetin her çeşidine muhatap olur.

Söz gelimi dünün İngiliz Muhipler Cemiyeti üyelerinin torunları bugün bir başka gerekçe ile İngilizlere duydukları muhabbeti şöyle ortaya koyabilirler: "Keşke İngiliz mandası altında kalsaydık, hiç olmazsa İngilizce öğrenir, daha medeni olurduk".

 Yüzde yüz ihanet örneği!

Sevgili Ümit Zileli "Vatansızlar" başlıklı yazısında bu vatanı vatan yapan insanlara saldıranları eleştirirken bir tarihi gerçekten bahseder.

Zileli, bu hainlerin "Zamanın Yunanistan Başbakanı Gunaris'e altın karşılığında Bursa'da Yunan desteğinde bir uydu devlet kurarak millî hareketi engellemeyi teklif edebilecek kadar alçaldıklarından" söz eder.

Balkan Harbi sırasında yaşanan yüzlerce ihanetten birisini de biz hatırlatalım:

Albay Hasan Rıza tarafından yürütülen "Şanlı İşkodra Müdafaası" bir kahramanlık destanıdır.

Kahraman ve cesur bir asker olan Hasan Rıza, "Şanlı İşkodra Müdafaasıyla" Sırpları İşkodra önlerinde durdurmuştu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 297 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma