Özcan Yeniçeri Yeniçağ Gazetesi

Joe Biden, konsoloslar ve AYM

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bir süre önce Türkiye'yi ziyaret etmişti. Bu ziyaret kapsamında Biden önce milletvekilleriyle "Kürt meselesi"ni yuvarlak masa toplantısı yapmış ve ardından da STK temsilcileriyle bir...

30 Mart 2016 | 180 okunma

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bir süre önce Türkiye'yi ziyaret etmişti. Bu ziyaret kapsamında Biden önce milletvekilleriyle "Kürt meselesi"ni yuvarlak masa toplantısı yapmış ve ardından da STK temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Biden'in yuvarlak masada bir araya geldiği toplantıya AKP'den Galip Ensarioğlu, Orhan Miroğlu; CHP'den Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar; HDP'den Ayhan Bilgen ve Leyla Zana'nın katıldığı açıklanmıştı. MHP'den bu toplantıya katılan kimse olmamıştı.

Bu toplantıya MHP'nin dışında kimseden bir itiraz da gelmemişti.

Joe Biden, Türkiye'ye resmi ziyarete gelen yabancı bir devlet yetkilisi değil de teftişe gelen bir genel vali edasıyla siyasi parti ve sivil toplum temsilcileriyle görüşmeler yapıyor. Siyasi partiler yabancı devlet yetkilisiyle görüşmeye milletvekili göndermekte bir sakınca görmüyor. Joe Biden, herhalde resmi görüşme yaptığı devlet yetkililerine bu görüşmelerde edindiği kanaatleri aktarıyor.

Yapanı, yaptıranı, katılanına kadar her yanı yanlış olan bir toplantıya hükümetten ve cumhurbaşkanından hiçbir eleştiri gelmemiştir. Dahası AKP hükümeti bu toplantıya milletvekili göndererek yabancı yetkililerin Türkiye'de yuvarlak masa kurmasını meşrulaştırıyor. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 302 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 336 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma