Özcan Yeniçeri Yeniçağ Gazetesi

Erdoğan değil jeopolitik

                Trump'ın yanında Mısır'ın darbeci lideri Sisi poz veriyor. Merkel'in yanında Erdoğan'ın karşısında Can Dündar duruyor.  İsrail'in arkasında Suud/Mısır...

03 Ekim 2018 | 3.421 okunma

                Trump'ın yanında Mısır'ın darbeci lideri Sisi poz veriyor. Merkel'in yanında Erdoğan'ın karşısında Can Dündar duruyor.  İsrail'in arkasında Suud/Mısır, Filistin'in yanında Türkiye bulunuyor.

                Türkiye ile Almanya, Hollanda ile Türkiye ya da Türkiye ile Rusya bir barışık bir karşıtlık resmi veriyor bunun nedeni nedir? 

                Bu soruya cevap arayacağız!

                Liderler değil milletler!

                Tarih, jeopolitik, ekonomi ya da kültür potansiyel olarak iyi ya da kötü ilişkilerin kurulmasına önemli katkı sağlar. Bu potansiyeli akıllıca kullanan yönetimler, liderler ya da siyasi iktidarlar başarılı olurlar. Ancak bütünüyle ülkeler arası ilişkiler kişilerden, iktidarlardan ve yönetimlerden bağımsızdır.

                Türkiye'ye yönelik düşmanlık ve sorunların temelinde parti, lider ya da şu veya bu politika yoktur ama Arzı Mevut, Megalo İdea, Büyük Ermenistan, Birleşik Kürdistan idealleri vardır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 298 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 330 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma