Özcan Yeniçeri Yeniçağ Gazetesi

AKP kayıtsız şartsız niçin desteklenir?

MHP'nin başında her şeyi herkesten daha iyi bildiğini sanan, "bilge" namlı bir şahıs var. Aslında siyaset fukarası olan bu zat iktidarın fiili uygulamalarını hukukileştirmek için iktidar partisini kayıtsız...

27 Şubat 2018 | 1.918 okunma

MHP'nin başında her şeyi herkesten daha iyi bildiğini sanan, "bilge" namlı bir şahıs var. Aslında siyaset fukarası olan bu zat iktidarın fiili uygulamalarını hukukileştirmek için iktidar partisini kayıtsız şartsız tek başına destekledi. AKP'yi desteklemeyi 'Türkiye'nin beka sorunu' olarak ilan etti.

                Kendisini uyaran herkesi "hain, bölücü, kripto FETÖ'cü vb.." kelimelerle suçladı. MHP'nin çilekeş seçmeni dahil hiçbir Allah'ın kuluna hesap vermek zorunda olmadığını ilan etti. "Size ne... Size mi soracaktım?" diyerek demokrasiden ne anladığını ortaya koymuştu.

                Bahçeli'nin tek başına aldığı ve sonuç itibarıyla Türkiye'yi AKP'ye teslimiyet anlamına gelen kararı olan "Cumhurbaşkanlığı Sistemi"nin MHP'nin kapısına kilit asmak anlamına geldiğini hem kendisine hem de MHP milletvekillerine bir mektupla zamanında şöyle bildirmiştik:

"Başkanlık sistemi yalnızca Cumhurbaşkanı'nın Başkan'a dönüşmesi değildir. Başkanlık iki partili sistem, dar bölge seçim sistemi ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesiyle ilgili bir yapıdır.

Bu durum başta MHP olmak üzere oy oranında birinci ve ikinci olamayan partilerin siyaset sahnesinden çekilmesi demektir.  

Çok açıktır ki, Başkanlık sistemi, her şeyden önce MHP'nin kapısına kilit vurduracak bir sonucu doğurma ihtimali çok yüksektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 297 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma