Özcan Yeniçeri Yeniçağ Gazetesi

24 Haziran seçimlerinin düşündürdükleri

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri AKP'nin kurumsallaştığını ve bir sentez partisine...

26 Haziran 2018 | 1.052 okunma

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri AKP'nin kurumsallaştığını ve bir sentez partisine döndüğünü göstermektedir.

                Erdoğan liderliğindeki AKP; Soylu'dan Kurtulmuş'a, Topçu'dan Tuğrul Türkeş'e, Destici'den Bahçeli'ye uzanan bir zihniyeti sentezleyebilmiştir.

                On altı yıldır Türkiye'yi yöneten bir siyasi iktidarın sonuçta hâlâ yüzde elliler civarında halktan oy alabilmesi ülkenin en kurumsal siyasi yapısı haline geldiğini gösteren kanıttır.

                Seçim sonuçları 'AKP'nin geçici bir fenomen olduğu, sosyolojik ve ekonomik sonuçların ürünü olarak siyasette var olduğu' görüşünü çökertmiştir.

                Dahası AKP, ekonomik ve siyasi bir kriz sonrası iktidara gelmiştir. İçinde bulunulan süreçte etin, samanın ve kuru fasulyenin ithal edildiği, soğan ve patatesin ithalatından bahsedildiği bir Türkiye'de halk Erdoğan'a ve iktidarına olan güvenini verdiği oylarla ortaya koymuştur.

Unutulmamalıdır ki bu sonuçlar doların beş liraya yaklaştığı, benzinin altı lirayı geçtiği, soğanın ve patatesin yedi lirayı zorladığı bir zamanda elde edilmiştir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi! 02 Şubat 2021 | 296 Okunma HDP'yi kapatmamak! 29 Ocak 2021 | 326 Okunma "Mazlumun ahı indirir Şahı" 26 Ocak 2021 | 659 Okunma Milli güvenlik ya da ağır uyku! 22 Ocak 2021 | 209 Okunma İktidarların düşmana ihtiyacı vardır! 19 Ocak 2021 | 378 Okunma