Orhan Karataş TÜRKGÜN

Zillet masası size yeter

İP’in “masa” diye bir defa daha ortaya atılması, Türk milletinin gazabına uğrama korkusuyla yapılmış bir manevradır. HDP ile kurdukları kirli ortaklığı unutturmak, ortalığa saçılan ihanet belgelerinin üzerini örtmek ve gündem değiştirmek maksatlıdır.

23 Aralık 2020 | 2.227 okunma

İP’in masa planı yeni versiyonu ile yeniden sahaya sürüldü. Malum daha önce “memleket masası” diye ortaya çıkmışlardı. Sonra anlaşıldı ki, ne memleket umurlarında, ne de milletle bir ilgi ve alakaları var. Bu masayı kendi karanlık sicillerini aklamak, PKK-HDP’ye yeni hareket alanları oluşturmak ve Türkiye’nin başına yeni belalar açmak için istiyorlar. Nitekim, CHP’sinden SP’sine kadar zilletin ortakları hemen bu masanın üzerine balıklama atlamışlardı. Bu ayakları kırık ve küflü masaya basiret ve şuur sahibi hiçbir vatan evladı itibar etmedi.

YENİ SİSTEM TAM İSABET

İP’in müdiresi önceki masadan memnun kalmış olacak ki, yine bir masa teklifi ile ortaya atıldı. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için AK Parti ile ittifak değil, bir masa kurabilirlermiş. Ama ana muhalefet partisi de orada olmak durumundaymış. Siyasi uyanıklık güzel de, fazlası böyle rezil eder adamı. Siz bugüne kadar Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin liderlerinden veya sözcülerinden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle ilgili bırakın şikâyeti, olumsuz olarak değerlendirilebilecek bir ima dahi duydunuz mu? Tam tersine, gerek Sayın Cumhurbaşkanı, gerek Sayın Bahçeli her fırsatta yeni sistemin ne kadar doğru, ne kadar isabetli, ne kadar faydalı ve ne kadar kalıcı olduğunu söylediler.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 131 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 434 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 487 Okunma