Orhan Karataş TÜRKGÜN

Kılıçdaroğlu'nun çarkı ve yanlış hesabı

Neresinden bakarsanız bakın zillet çıkmazdadır. Her söyledikleri ve yaptıkları Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını kabullenmekten ve onaylamaktan başka bir sonuç doğurmuyor.

10 Aralık 2020 | 1.131 okunma

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir müjdeli haberle Cumhurbaşkanlığına aday olacağını şimdiden açıklamasının altında yatan sebepleri, bilgi, birikim ve gözlemlerimize dayanarak dünkü yazımızda analiz etmeye çalıştık. Zaman içinde tespitlerimizin isabeti görülecektir. Ancak karşımızdaki isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur ve duruma göre vaziyet alma, çark etme ve asılsız iddialar ortaya atmada son derece ustadır. Dolayısı ile siyasetin gidişatına ve ortaya çıkacak yeni gelişmelere bağlı olarak, “ben hiçbir zaman aday olabileceğimi söylemedim, bunu da nereden çıkarıyorsunuz?” diyebilir.

SÖYLEDİKLERİNİN İLER TUTAR TARAFI YOK

Daha şimdiden, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı tek başıma karar vereceğim konu değil, bir Millet İttifakı var. Aday olup olmamaya birlikte karar veririz. İttifak ortaklarıyla konuşmadan adaylığımı açıklamam diğer partilere saygısızlık olur. Şu aşamada adaylık konusu gündemde değil. AK Parti sıralarından sordular, ben de onu söyledim. Aday olup olmayacağıma partimiz, vekillerimiz ve Millet İttifakı karar verir. Çünkü birlikte hareket ediyoruz” diyerek, ilk çarkı yaptı. Bu çarkı yaparken söylediklerinin iler tutar yanı yok. Cumhurbaşkanlığı adaylığına tek başına karar veremeyeceğini ve zillet ittifakı ile istişare etme gereği, adaylığını açıkladıktan sonra mı aklına geldi? İş saygısızlığın ötesine çoktan geçti ve zilletin diğer ortakları da kendi adaylarını açıkladılar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 132 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 435 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 489 Okunma