Orhan Karataş TÜRKGÜN

Bütçede de aynı ezberler

Bütçe görüşmelerinin ortaya koyduğu bir diğer gerçek de, zilleti oluşturanların hâlâ yeni hükümet sistemini anlayamadıkları ve kavrayamadıklarıdır. Her kürsüye çıkan, söze aynı ezberle başlıyor. Dillerine bir ‘saray’ ve ‘tek adam’ dolamışlar.

17 Aralık 2020 | 924 okunma

TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri, zilletin perişan ve çaresiz hâlini ibret verecek biçimde ortaya koyuyor. Sözde muhalefet yapmak adına öyle şeyler söylüyor, öyle iddialar ortaya atıyorlar ki, şaşırıp kalıyorsunuz. Yaptıkları her konuşma uçuk, mesnetsiz ve gerçeğe aykırı. Her sözleriyle kendilerini ele verdikleri gibi, dünyadan ne kadar kopuk, Türkiye gerçeklerinden ne kadar habersiz olduklarını da gösteriyorlar. Belli ezberleri tekrarlıyor, yalanın zirvelerinde dolaşıyorlar. Cumhur İttifakı’nı suçlamaya çalışırken, sirkatin söylüyorlar. Bir iddia, bir alternatif ortaya koymadıkları gibi, fitne çıkararak, oraya, buraya mesaj göndererek siyaset yapmaya uğraşıyorlar. CHP-HDP ve İP olarak bir ittifak oluşturdular ama her kafadan bir ses çıkıyor, her biri ayrı bir yere çekiyor. Buluştukları, anlaştıkları, ittifak ettikleri tek nokta; yalan, yanlış ve mesnetsiz şeylerle Cumhur İttifakı’na saldırmak, bir de nerede Türk ve Türkiye düşmanı varsa, onlara selam gönderip, destek istemek oluyor.

CUMHUR İTTİFAKI KİMYALARINI BOZUYOR

CHP ve yancılarının MHP düşmanlığı, üzerinde mutlaka durulması gereken ayrı bir noktadır. Cumhur İttifakı samimiyeti, gayreti ve cesareti ile Türkiye önüne çıkarılan bütün engelleri temizleyerek yoluna devam ederken, ittifak içinde yer alan MHP’nin kararlı duruşunu bir türlü içlerine sindiremiyorlar. Karalayarak, hakaret ederek surda delik açabileceklerini zannediyorlar, ancak aslında her sözleriyle kendilerini tarif ediyor, her hareketleri ile kendi zavallılıklarını ortaya koyuyorlar. MHP’nin ittifak içinde özel bir beklentisi, başka bir hesabı yok ve hiçbir zaman da olmadı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 132 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 435 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 489 Okunma