Orhan Karataş TÜRKGÜN

Bizi hedef yapan, hedefimiz olur

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın en sorunlu bölgesinde yer alıyoruz. Diğer taraftan doğal kaynaklarından stratejik konumuna, nüfusundan tarihine, iddiasından hedeflerine kadar geleceği şekillendireceği kesin olan bir...

23 Şubat 2021 | 501 okunma

Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın en sorunlu bölgesinde yer alıyoruz. Diğer taraftan doğal kaynaklarından stratejik konumuna, nüfusundan tarihine, iddiasından hedeflerine kadar geleceği şekillendireceği kesin olan bir ülkeyiz. Tarihin her döneminde âleme nizam vermiş Türk milletiyiz. Bütün bu gerçekler bizi aynı zamanda hedef yapıyor. Yolumuzu kesmek, lider ülke olma iddiamızı baltalamak isteyen içeride ve dışarıda her kim varsa saldırıyor. Bununla da kalmıyor, bir cephe oluşturup şer ittifakları kuruyorlar. Yakınmak, geri çekilmek, birilerinden himmet beklemek, vazgeçmek gibi bir ihtimalimiz bulunmuyor. Şartlar ne olursa olsun, karşımıza kim çıkarsa çıksın bu yolun dönüşü yoktur. Tarihimiz bize sorumluluk yüklüyor. Her zaman dik durmak, belirleyici ve yön veren olmak zorundayız.

AŞILAMADA BAŞARILIYIZ

Son dönemlerde iç meselelere fazla gömüldük. Kovid-19 salgınının olumsuzlukları bütün dünyada olduğu gibi bizi de etkiliyor. Bu salgını en az hasarla, en az kayıpla atlatabilmek için canla başla bir mücadele veriliyor. Aşılamada dünyanın en önde gelen, en başarılı ülkeleri arasındayız ve bunun semerelerini çok yakında göreceğimiz muhakkaktır. Tedbirlere sıkı şekilde uymanın işimizi daha da kolaylaştıracağı da unutulmamalıdır. Böyle devam eder ve biraz daha sabır gösterirsek bahar aylarında çok büyük bir rahatlamanın ve buna bağlı olarak normalleşmenin sağlanabileceği hem yetkililer tarafından ifade ediliyor, hem de gidişata bakınca kolayca anlaşılıyor.

HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALDI

İçeride uğraştığımız mesele keşke sadece Kovid-19 salgını ile sınırla kalsa. Bizi kendi içimizden vurmak isteyenler hiç boş durmuyor, karıştırıyor ve kışkırtıyorlar. Boğaziçi Üniversitesinde sahne alan fitneyi bütün Türk milleti dikkatle ve ibretle takip etti. Üniversite gençliğimiz öğrenci görünümlü terör unsurları tarafından kışkırtılıp istismar edildi. Ne acıdır ki, zillet güruhu da bu kirli oyuna alet olup destek verdi. Ancak çok dikkatli olduk, kararlı hareket ettik ve oyunları bozduk. Zilletin ve öğrenci görünümlü teröristlerin hevesleri bir defa daha kursaklarında kaldı. Yaşananlar ne kadar dikkatli, ne kadar uyanık ve ne kadar hazır olmamız gerektiğini de bize bir defa daha gösterdi.

TERÖR BİTİRİLECEK

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görev bize düşüyor 29 Haziran 2021 | 132 Okunma Muhalefet 28 Haziran 2021 | 435 Okunma AB olmasa da olur, onlar düşünsün 26 Haziran 2021 | 370 Okunma HDP kapatılırsa ne olur? 25 Haziran 2021 | 419 Okunma Dünyanın neresinde böyle bir partiye izin verilir? 24 Haziran 2021 | 489 Okunma