Mustafa Sabri Beşer İnternethaber

Hoşgörü Medeniyetinden Cinnet Toplumu’na...

Siz de fark ettiniz mi bilmiyorum ama toplumda yaşanan kavga sayısında son günlerde büyük bir artış var. Bir zamanların “Hoşgörü Medeniyeti” oluşturmuş toplumu hızla “Cinnet Toplumu” olmaya...

28 Ekim 2019 | 2.371 okunma

Siz de fark ettiniz mi bilmiyorum ama toplumda yaşanan kavga sayısında son günlerde büyük bir artış var.

Bir zamanların “Hoşgörü Medeniyeti” oluşturmuş toplumu hızla “Cinnet Toplumu” olmaya doğru gidiyor.

Önce son birkaç içerisinde yaşanmış şiddet olaylarına bir göz atalım...

Diyarbakır’da, Süleyman ve Muazzez Ersönmez İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Görsel Sanatlar Öğretmeni, bir öğrencisinin iki ağabeyi ve babası tarafından darp edildi. Olayın ardından veli Mehmet Sıtkı A. ile oğlu Serhat A., gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edilen baba- oğul, mahkeme tarafından tutuklandı. 

Bursa’da Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ve Türk Eğitim Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Metin Öksüz iki gün arayla bir grubun saldırısına uğradı.

İstanbul’da kimliği belirsiz bir sürücü, otomobiliyle okula gitmek için yola çıkan üniversite öğrencisi Halit Köprülü’ye trafikte dehşeti yaşattı. Kimliği belirsiz sürücü önce aracı ile üniversite öğrencisinin aracının önünü keserek, aracının camını tekmeledi. Daha sonra ise paniğe kapılarak kaçan gencin arabasına defalarca çarparak maddi hasar verdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Kahrolsun İsrail” demek yetmiyor… 20 Mayıs 2021 | 121 Okunma Şirazeden çıkmış memleketimden manzaralar… 17 Mayıs 2021 | 556 Okunma Hayalimdeki Kudüs… 13 Mayıs 2021 | 221 Okunma Hayalimdeki Çin’den Hayalimdeki İsrail’e… 10 Mayıs 2021 | 297 Okunma Yirmili yaşlar ne kadar masum? 06 Mayıs 2021 | 178 Okunma