Melih Altınok Sabah Gazetesi

Başörtülüye kelepçe komedisi

Hafta başında, Manisa'daki paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan iki başörtülü kadının ellerindeki kelepçeye fokuslanan fotoğraf, Zaman'ın sür manşetindeydi. Muhtemelen epeydir yazılmak için...

14 Kasım 2015 | 1.851 okunma

Hafta başında, Manisa'daki paralel yapı operasyonunda gözaltına alınan iki başörtülü kadının ellerindeki kelepçeye fokuslanan fotoğraf, Zaman'ın sür manşetindeydi.
Muhtemelen epeydir yazılmak için beklenen resim altı spotta ise şu ifadeler yer alıyordu: 
"Başörtülü kadınlara kelepçe takıldı...
Kuran-ı Kerim sayfalarında delil arandı!" 
Sabah Kahvaltı Haberleri'nde "28 Şubat'tan beter" sosuyla süslenen bu manşet önüme düşünce gülümsedim.
Zira başörtülü öğrencilerin üniversite kapısında coplandığı o günlerde "başörtüsü füruattır" diyen, Erbakan hükümetine Hürriyet'in manşetinden "beceremediniz artık bırakın" diye seslenen Gülen'in gazetesi yine çocukça riyakârlığın dibine vurmuştu, o kadar. Önemsemedim.
Ta ki, 1 Kasım seçimlerinin ardından "AKP'yi" "Ak Parti" yaptığı gibi o güne değin"Cemaat" dediği Gülen çetesinden "FETÖ" diye bahsetmeye başlayan Hürriyet'in de haberi aynı yerden gördüğünü fark edinceye kadar. 
"Kelepçeli gözaltı. İki türbanlı kadının kelepçelenmesi dikkat çekti." 
Evet, bir operasyon geliyordu.
Geldi de. Doğan Haber Ajansı'nın abonelerine "CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel Manisa'da gözaltına alınan başörtülü kadınları ziyaret etti"haberini geçti. Aynen, "türbanlar" da bir anda "başörtüsü" oluvermişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İktidardan istenenleri anladık, peki ya CHP ne verecek? 08 Mayıs 2024 | 318 Okunma Teke zortlatması 06 Mayıs 2024 | 1.103 Okunma Yine kurmuşsunuz koalisyonu! 05 Mayıs 2024 | 497 Okunma Kral Faysal’dan Erdoğan’a... 04 Mayıs 2024 | 719 Okunma Yanına Namık Tan’ı da verin! 03 Mayıs 2024 | 1.426 Okunma