Markar Esayan Akşam Gazetesi

Kasetle gelen kasetle gidiverir…

Maalesef terör bu kez de İstanbul’un turistik merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde sivilleri hedef aldı. İlk işaretler DAEŞ’i gösteriyor. Canlı bombanın DNA’sı üzerinde yapılan araştırmalar...

21 Mart 2016 | 3.075 okunma

Maalesef terör bu kez de İstanbul’un turistik merkezlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde sivilleri hedef aldı.

İlk işaretler DAEŞ’i gösteriyor. Canlı bombanın DNA’sı üzerinde yapılan araştırmalar belki bu yazıyı sizler okurken neticelenmiş olur.
Yine Türkiye’yi hedef alan bir saldırı ve yine siviller öldü. Milletçe bir kez daha başımız sağ olsun.
PKK, irili ufaklı ne kadar sol örgüt varsa Türkiye’ye karşı ittifak kurdu. DAEŞ, tüm karşı propagandaya rağmen, Türkiye’nin ilk kez bombaladığı ve birçok ülkeden daha önce terör örgütü listesine aldığı vahşi bir örgüt.
İpini kimin tuttuğu belli değil… PKK, DHKP-C, FETÖ ve Türkiye’yi hedef almış diğer örgütler gibi.
Yaşadığımız terör dalgasının küresel ölçekte bir hikayesi var. Ve bu bağlam doğru değerlendirilmezse, 21. yüzyıl terörün ve kitlesel göçlerin dünyayı kavurduğu bir asır olacak.
Sömürge düzeninin kimyasını bozduğu, cetvellerle sınırlarını çizdiği, hunharca kaynaklarını yağmaladığı, önce doğrudan işgal edip, sonra diktatörlere teslim ettiği Ortadoğu ve Afrika coğrafyası, bugün tüm dünyayı tehdit eden radikallikler üretti. Yani Batı ektiğini biçiyor ama bizler de bunun bedelini ödeyenler arasında yer alıyoruz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Keşke o kadar basit ve kolay olsa… 26 Eylül 2020 | 261 Okunma Model çok net… 24 Eylül 2020 | 372 Okunma Basit bir tartışma değil… 19 Eylül 2020 | 279 Okunma Beceremedin Macron… 17 Eylül 2020 | 492 Okunma Bana dostunu söyle... 12 Eylül 2020 | 1.994 Okunma