Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Rand’cılıktan ‘casusluğa’ ibretlik bir hikâye

Milli Mücadele öncesi dönem hariç, siyasi tarihimizde yabancı ülke hayranlığı hiçbir zaman bugünkü kadar açık ve pervasız olmamıştı. Sayıları öyle çoğaldı ki, ABD...

02 Aralık 2021 | 689 okunma

Milli Mücadele öncesi dönem hariç, siyasi tarihimizde yabancı ülke hayranlığı hiçbir zaman bugünkü kadar açık ve pervasız olmamıştı. Sayıları öyle çoğaldı ki, ABD Başkanı'ndan demokrasi dilenen de var, Kraliçe'ye selam yollayan da, Yunanistan hayranı post truth siyasetçi de var.
Ve daha vahimi, iş öyle bir noktaya vardı ki, siyasetçiler arasında "casusluk" iddiasıyla tutuklanan bile çıktı.
Memleketin derdine deva(!) olacak diye kurulan DEVA Partili Metin Gürcan'dan söz ediyorum. Birkaç gün önce "casusluk" suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. Şu tabloya bakın, adam o kadar pervasız ki, yabancı misyon temsilcisiyle otoparklarda, kafelerde buluşup zarf içinde para alıyor ve bunu da "açık istihbarata dayalı siyasi analiz" diye sunuyor.
Hukuki süreç nasıl seyreder göreceğiz ama bu ilişki Finansal Güvenlik Stratejisti Selva Tor'un dediği gibi "karanlık bir hizmettir".
Daha vahim olan ise bu "karanlık hizmet"e DEVA Partisi Genel Başkanı Ali...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu’nun görmek istemediği 07 Mayıs 2024 | 244 Okunma ‘Muhalefete tuzak’ oyunu 06 Mayıs 2024 | 1.163 Okunma Bir Yahudi’nin ‘One minute’u 05 Mayıs 2024 | 397 Okunma CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 399 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.205 Okunma