Mahmut Övür Sabah Gazetesi

FETÖ korunuyor Türkiye yargılanıyor

ABD'de bir kesim, sadece S-400'ü bahane ederek veya Fırat'ın doğusunu silahlandırarak değil, ekonomiden hukuka farklı argümanları da kullanarak Türkiye'ye karşı "açık" bir savaş yürütüyor.

23 Temmuz 2019 | 4.157 okunma

Bu o kadar açık ki, dünün "stratejik ortağı" Türkiye, bugünün "hasım ülkesi" ilan edilebiliyor. ABD'nin bu hasımlığını her olayda görüyoruz.
Alın, birkaç gün önce tahliye edilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'ya verilen hukuksuz cezayı.

ABD'nin Türkiye'ye karşı yürüttüğü bu hukuksuz savaş, aslında kendi içinde yaşadığı Trump-Müesses nizam arasındaki iktidar savaşının da bir uzantısı... İşin bir ayağında da FETÖ var.
Halkbank davası buna örnek. Şimdi buna bir yenisi ekleniyor. Hem de komik bir biçimde. Bu kez Türkiye için "lobi" yapan işadamı Ekim Alptekin'i yargılıyor. Suçu; Türk hükümeti adına FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için "komplo kurmak", "yabancı bir devlet adına kayıt dışı temsilci olarak hareket etmek" ve "yalan beyanda bulunmak". Örneğin iddianameye göre İşadamı Alptekin, güya FBI başkan yardımcısına şöyle demiş: "Gülen'in suçu yoksa o zaman suç oluşturacak bir delil bulalım." Benzer bir yalanı eski CIA başkanı James Woolsey de söylemişti: "Fikir, söz konusu kişiyi gece yarısı örtülü operasyonla kaldırmaktı."

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin kurdu yine CHP 04 Mayıs 2024 | 355 Okunma İmamoğlu, İsrail ve ‘sol’ CHP 02 Mayıs 2024 | 1.199 Okunma DEM kimin DEM’i? 30 Nisan 2024 | 3.075 Okunma 68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 569 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 725 Okunma