Mahmut Övür Sabah Gazetesi

Ecevit’in DSP’si ve hafızası silinenler

İttifaklar yarışında son güne girildi ve milletvekili listeleri de açıklanacak. Listeler konusunda en başta CHP'de büyüklüğü meçhul bir deprem yaşanacağı sır değil. O depremin de öfke ve...

09 Nisan 2023 | 571 okunma

İttifaklar yarışında son güne girildi ve milletvekili listeleri de açıklanacak. Listeler konusunda en başta CHP'de büyüklüğü meçhul bir deprem yaşanacağı sır değil. O depremin de öfke ve küskünlükle geçiştirilmeyeceği, sürpriz oy kaymalarına bile yol açacağı söyleniyor.
İttifaklar konusunda son sürpriz atak da Cumhur İttifakı'ndan geldi. Bu köşede 9 Mart'ta "Solun efsanevi lideri Ecevit'in DSP'si de Cumhur İttifakı'na katılıyor" diye ilk ipucunu verdiğim haber, dün gerçekleşti.
Gerçekleşince de aklı fikri küresel güç merkezlerinde olan CHP'nin medya trolleri hemen harekete geçip tepki gösterdi. Bu meczuplar, kendilerinde olmadığı için ilke falan taktıkları yok. Oysa siyasette çok derin bir ayrışma var ve ilkeler ekseninde partiler yeniden saf tutuyor.
Yani ne DSP'nin Cumhur İttifakı'nda olması tesadüf ne de İP ve HDP'nin yan yana olması. Bu nedenle DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın şu sözleri ve Cumhur İttifakı seçimi tesadüf değil:
"14 Mayıs seçimlerini bir önceki seçimlerden ayıran, günümüzde yaşadığımız hadiseleri...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani’yi seçen akıl 18 Mayıs 2024 | 335 Okunma Ankara’nın ‘büklüm büklüm yolları’ 16 Mayıs 2024 | 4.388 Okunma ‘Hepsine çökeceğiz...’ 14 Mayıs 2024 | 2.063 Okunma Enerji lisans var yatırım yok 13 Mayıs 2024 | 418 Okunma CHP’de ‘turpun büyüğü heybede’ 12 Mayıs 2024 | 786 Okunma