Kurtuluş Tayiz Akşam Gazetesi

Pentagon endişeli

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 'Pençe-Kılıç' operasyonunu bir an önce sonlandırması için rica üzerine ricada bulunuyor. Eski üstenci dilleri pek kalmamış. Her açıklamalarına...

25 Kasım 2022 | 338 okunma

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin 'Pençe-Kılıç' operasyonunu bir an önce sonlandırması için rica üzerine ricada bulunuyor. Eski üstenci dilleri pek kalmamış. Her açıklamalarına 'Türkiye'nin güvenlik kaygılarını paylaşıyoruz' diyerek başlıyorlar. 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı elbette var' demeyi ihmal etmiyorlar.

Pentagon'dan gelen açıklamalar fazlasıyla endişeli olduklarını gösteriyor. Bu endişenin kaynağı, Türkiye'nin nerede duracağını bilememelerinden kaynaklanıyor. Eskinin göstermelik operasyonlarına benzemiyor bu seferki; Türk Silahlı Kuvvetleri hedef genişletmiş, terör örgütüne finans kaynağı sağlayan alt yapıları da vuruyor.

Türkiye'nin durmayacağı fikri Pentagon'u kara kara düşündürüyor.

Pençe-Kartal, iç siyasete dönük sınır ötesi bir hamle değil; Türkiye'nin bekasını ilgilendiren ve ABD'nin bölgeden çıkarılmasıyla sonuçlanacak stratejik bir adım. Pentagon'u korkutan bu.

Türkiye'yi durdurmak için de yoğun bir arka kapı diplomasis

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma