Kurtuluş Tayiz Akşam Gazetesi

“Evet”in dışındaki yollar bölünmeye çıkar

16 Nisan’daki halk oylaması için “Evet” de çıksa “Hayır”da çıksa bir şey olmaz deniyor. Hiçbir şey olmamış gibi ülke yoluna devam eder, diyorlar. Siyasi tansiyonu yükseltmeme...

06 Mart 2017 | 1.035 okunma

16 Nisan’daki halk oylaması için “Evet” de çıksa “Hayır”da çıksa bir şey olmaz deniyor. Hiçbir şey olmamış gibi ülke yoluna devam eder, diyorlar. Siyasi tansiyonu yükseltmeme adına veya toplumsal kutuplaşmayı geliştirmeme adına bu sözler sarf ediliyor. Halbuki böyle bir rahatlığa ve konfora sahip değiliz.

Cumhurbaşkanlığı sistemine duyulan ihtiyaç, devletin beka sorunuyla yakından bağlantılı. Beka sorununun çözüm yolu, hükümet sistemindeki değişiklikten geçiyor. Ortadoğu yeniden şekilleniyor. Irak ve Suriye’de yaşananlara bakıldığında bölgenin nasıl kanlı bir girdabın içine sürüklendiği daha iyi görülecektir. Türkiye ile ilgili olarak da benzer bir kanlı senaryo son üç yıldır hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Becerebilselerdi Türkiye’yi Irak ve Suriye’den beter hale getireceklerdi. PKK, DEAŞ ve FETÖ terörüyle yıllardır devleti içeriden çökertmeye çalışıyorlar. Hedefte kişiler veya partiler yok; devlet var. FETÖ’nün öncelikli misyonu devleti ele geçirmekti, bunu başaramayınca devleti işlevsiz kılmaktı. 15 Temmuz darbesiyle bir yandan devleti kontrol etmeyi düşündüler, öte yandan bunu beceremedikleri takdirde ortada devlet diye bir mekanizma bırakmayacaklardı. İç savaş çıkararak devleti yeni bir fetret devrine sürükleyeceklerdi.

17-25 Aralık Yargı darbesiyle başlayan süreçte FETÖ ülkede bir “Fetret dönemi”ni başlattı. Bu parantez henüz kapanmadı. FETÖ, 15 Temmuz’da büyük bir darbe yemesine rağmen devlet, içindeki yabancı unsurlardan tümden temizlenebilmiş değil.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kılıçdaroğlu, Kandil'in ‘tutum belgesi'ni kabul etmedi mi? 26 Mayıs 2023 | 211 Okunma İmamoğlu CHP'ye ‘paralel hat' çekmiş 24 Mayıs 2023 | 944 Okunma İmamoğlu, Kemal Bey'i davul zurnayla yolluyor 22 Mayıs 2023 | 1.354 Okunma Kemal Bey, PKK/HDP oylarını almayı başardı 19 Mayıs 2023 | 140 Okunma Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Kandil… 17 Mayıs 2023 | 418 Okunma