İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Sandal

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac O yaşlı kadına “ben gemimi bitirince gelip seni alacağım mutlaka” diyen Nuh nebi geldi aklıma. Hani unutmuştu haber vermeyi. Unutturmuştu Allah ona. O büyük tufan...

02 Temmuz 2023 | 283 okunma

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

O yaşlı kadına “ben gemimi bitirince gelip seni alacağım mutlaka” diyen Nuh nebi geldi aklıma. Hani unutmuştu haber vermeyi. Unutturmuştu Allah ona. O büyük tufan gelmiş, gemi hariç her şeyi yutmuştu.

Tufan durup gemi bir dağın doruğuna oturduğunda mı? Tehlike tamamen geçip kimde ne varsa toplanıp ortaya bir ateş yakıldığında mı? Ateşin üzerindeki tencereye her türden yiyeceğin konulup kaynatılmaya başlandığı o ilk anda mı?

Hiçbiri değil bence. O yaşlı kadının varlığını tamamen unutmuş olmalı Nuh nebi. Çünkü bütün bir yolculuk, bütün bir tufan boyunca aklında iki şey vardır onun. Geminin selametli bir yere ulaşması ve gemiye binmeyi reddeden, kendisinin Allah’tan getirdiğini reddeden oğlu.

Gönlü, amcası Ebu Talib’in bir müşrik olarak...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti 14 Mayıs 2024 | 603 Okunma İnsanlığın tek Yahya’sı 12 Mayıs 2024 | 286 Okunma Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi 11 Mayıs 2024 | 302 Okunma Bu başarı hepimizin 07 Mayıs 2024 | 760 Okunma İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 2.025 Okunma