Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi

Kabinede iletişim yönetimini en çok beğendiğim ismin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu daha önce de yazmıştım. Bakan’ın perşembe günü yaptığı basın toplantısını...

Kabinede iletişim yönetimini en çok beğendiğim ismin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olduğunu daha önce de yazmıştım. Bakan’ın perşembe günü yaptığı basın toplantısını baştan sona izleyince bu fikrim pekişti. Önce oradan başlayayım.

Bence kamu iletişimi tam da Fahrettin Koca’nın yaptığı gibi “ders çalışma iletişimi” olarak ilerlemeli. Biz vatandaşlar, bir bakandan ya da bir başka kamu temsilcisinden kendi adına PR yapacak ya da kanaat oluşturacak şekilde bir “sosyal medya iletişimi” yapmasını değil; şakalarla komikliklerle ilerlemesini yahut kendisinin sorumluluk alanında olmayan meselelerde söz almasını hiç değil; sadece -tıpkı Fahrettin Koca’nın yaptığı gibi- “alanında kalarak basit iletişim” yapmasını bekliyoruz.

O günkü basın toplantısı tam da bunun örneği oldu bence. Dersine iyi çalışmış bir bakan, toplumun cevap beklediği tüm sorulara cevap verecek bir sunum yaptı, grafiklerle destekleyerek meselelerini anlattı ve herhangi bir kısıtlama uygulamadan davet edilen tüm medya kuruluşlarının temsilcilerinin “zor” sorularını anlaşılır şekilde cevapladı.

İşin bu kısmını niçin önemsediğim anlaşılmıştır elbette ama ben yine de bir kez daha söyleyeyim: “Rol çalmadan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İngiliz Yahudi medeniyetinin ölümü kimin eliyle olacak? 27 Temmuz 2024 | 72 Okunma Bu bir Mustafa Sarıgül yazısı değildir 22 Temmuz 2024 | 28 Okunma “Alırsın kıymetin bilmen, dükkân önün toz edersin” 21 Temmuz 2024 | 201 Okunma Geçtik beş artı biri, stereo bile değil artık 20 Temmuz 2024 | 408 Okunma 15 Temmuz ile hesaplaşma biçimleri 16 Temmuz 2024 | 1.453 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar