İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Ne alakası var?

15 Temmuz sürecinden sonraki hukuki tavrı ve mücadelesi ile gönüllere taht kuran bir isim oldu Mehmet Demir Savcı. Dolayısıyla, bu yazıda onun bir tweeti üzerinden dile getirmeye çabalayacağım, eleştirilerimi kişisel...

09 Aralık 2023 | 0 okunma

15 Temmuz sürecinden sonraki hukuki tavrı ve mücadelesi ile gönüllere taht kuran bir isim oldu Mehmet Demir Savcı. Dolayısıyla, bu yazıda onun bir tweeti üzerinden dile getirmeye çabalayacağım, eleştirilerimi kişisel almamasını niyaz ederim. Ben, Demir’in tweeti üzerinden son derece yaygın ve son derece yanlış bulduğum bir tavrı eleştirmek istiyorum başarabilirsem.

Önce, yazıya konu edeceğim tweeti paylaşayım: “Arkadaşlar, biraz gerçekçi olalım isterseniz. Bu ümmet dediğimizin siyasi birliği yok, ekonomik birliği yok, politik birliği yok, askeri birliği yok, sosyal ve ahlaki birliği yok. Bırakalım bunları din birliği bile yok. Hangi toplum başka birisinin mezhebini veya yorumunu hak görüyor?

Bu haldeyken insanları Filistin için ağlamaya, yürümeye, bağırıp çağırmaya davet etmenin hiçbir pratik faydası yoktur. Bunun yerine Müslüman ülkeleri yönetenleri birliğe, beraberliğe, barışa ve dayanışmaya çağırın. Hatta Müslümanları gerçekten Müslüman olup birbirlerinin inancına, yorumuna, mezhebine saygı duymaya çağırın. Bunları başarırsak Filistinliler dâhil dünyada hiçbir mazlum asla bir daha zulüm görmez.”

Dediğim gibi, Mehmet Demir şu söyleyeceklerimi inşallah...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti 14 Mayıs 2024 | 605 Okunma İnsanlığın tek Yahya’sı 12 Mayıs 2024 | 286 Okunma Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi 11 Mayıs 2024 | 302 Okunma Bu başarı hepimizin 07 Mayıs 2024 | 760 Okunma İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 2.026 Okunma