İsmail Kılıçarslan Yeni Şafak Gazetesi

Her şey nasiplen

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac Kader Gayret’e, Gayret de Kader’e aşıktı ama bir türlü hikayelerini tamam edemediler. Kader ablanın adının niye Kader olduğuna dair hiçbir soru işareti yoktu...

11 Haziran 2023 | 260 okunma

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/trac

Kader Gayret’e, Gayret de Kader’e aşıktı ama bir türlü hikayelerini tamam edemediler.

Kader ablanın adının niye Kader olduğuna dair hiçbir soru işareti yoktu kafamızda. Doğduğumuz topraklarda, “ille de erkek çocuk” diye tutturan erkeklerin sürekli kızı olursa, üçüncü yahut dördüncü kızın adı ya Kader olurdu ya Kısmet. Kader abla, babasının dördüncü kızıydı.

Gayret abinin adının niçin Gayret olduğuna dair ise hiçbir fikrimiz yoktu. Hatta bir miktar komik bulunurdu mahallede Gayret abinin adı. “Ha Gayret” derdi yaşıtı delikanlılar ona.

Ne Kader abla ismini taşıyordu üzerinde, ne Gayret abi. Kader abla ne kadar delişmen, ne denli atak, ne kadar yırtıksa Gayret abi de o denli çekingen, o denli ağırkanlı, o kadar hımbıldı.

Yine de...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti 14 Mayıs 2024 | 599 Okunma İnsanlığın tek Yahya’sı 12 Mayıs 2024 | 286 Okunma Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi 11 Mayıs 2024 | 302 Okunma Bu başarı hepimizin 07 Mayıs 2024 | 760 Okunma İsmailağa buluşması: Sahi nedir bu Halidilik meselesi? 05 Mayıs 2024 | 2.025 Okunma