İbrahim Kiras Karar Gazetesi

Bahçeli ne yapmaya çalışıyor?

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin referanduma iki gün kala yaptığı “eyalet” çıkışı bu sürecin en başından beri sürekli sorulan ama bir türlü cevaplanamayan o soruyu bir kere daha...

15 Nisan 2017 | 3.156 okunma

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin referanduma iki gün kala yaptığı “eyalet” çıkışı bu sürecin en başından beri sürekli sorulan ama bir türlü cevaplanamayan o soruyu bir kere daha gündeme getirdi: Bahçeli ne yapmaya çalışıyor?

Önceki akşama kadar Bahçeli’nin Türkiye’yi bugünkü referandum sürecine sokan kritik kararının gerekçesi merak ediliyordu; şimdi referanduma saatler kalmışken merak edilen ise MHP liderinin son düzlükte eyalet meselesini neden gündeme getirdiği sorusunun cevabı.

Biliyorsunuz, MHP lideri önceki akşam bir TV yayını sırasında 16 Nisan’dan sonra eyalet sisteminin gündeme gelebileceğine ilişkin açıklamalar yapan cumhurbaşkanlığı danışmanlarına tepki göstermiş ve “Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan Ülkücülerin kararı ne olabilir?” diye konuşmuştu.

Referanduma iki gün kala yapılan bu açıklamanın evet oylarını çoğaltmaya yaramayacağı ortada olduğuna göre Bahçeli’nin amacı neydi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
AK Parti’nin tüpten çıkan macunu 04 Mayıs 2024 | 858 Okunma Marangozlukta form eğitimde reform 02 Mayıs 2024 | 270 Okunma Rus devlet aklı orada, Türk devlet aklı nerede? 25 Nisan 2024 | 1.198 Okunma Gözümüzün önünde yapmayın şu anayasayı 20 Nisan 2024 | 236 Okunma CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu 18 Nisan 2024 | 775 Okunma