CHP’ye verilmiş oy ‘CHP oyu’ mu

Son yerel seçimde elde edilen sonuç CHP için tarihî nitelikte bir başarı. Bunda şüphe yok. Ancak bu büyük başarının kimilerinde yol açmış göründüğü zafer sarhoşluğu partinin...

Son yerel seçimde elde edilen sonuç CHP için tarihî nitelikte bir başarı. Bunda şüphe yok. Ancak bu büyük başarının kimilerinde yol açmış göründüğü zafer sarhoşluğu partinin geleceği açısından ciddi problemler oluşturabilir.

İttifaksız girilen bu seçimde alınan sonuca bakılarak “Demek ki sağcılarla iş birliği yapmaya, laik çizgimizden taviz vermeye gerek yokmuş” şeklinde sözüm ona siyasi analizler yapılıyor. Seçimden önce aday belirleme sürecinde Cumhuriyet gazetesi parti tabanında Mansur Yavaş’ın yerine “gerçek CHP’li” bir siyasetçinin arzu edildiği iddiasıyla “Ankara’ya CHP’li aday” diye bir manşetle çıkmıştı.

Ankara’yı Mansur Yavaş’sız kazanma hayali kurabilen ve bundan çok daha önemlisi Mansur Yavaş gibi bir siyasi değeri kolayca harcamaya hazır olan bir zihniyetin mevcudiyeti herhalde ana muhalefet partisi için en önemli risk kaynağı olarak görülmelidir.

Hatay’da Lütfü Savaş’ın başına gelenler ise çok daha...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Okumadan alim olalım, dünyaya nizam verelim 27 Temmuz 2024 | 22 Okunma MHP’nin 154 kişilik listesi 25 Temmuz 2024 | 1.594 Okunma Biden aslında adaylıktan çekilmedi 23 Temmuz 2024 | 1.821 Okunma Bugünkü dünyada şiire yer yok mu? 20 Temmuz 2024 | 147 Okunma 15 Temmuz zaferi 16 Temmuz 2024 | 1.438 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar