İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi

Trump kazanırsa ne olur? Biden kazanırsa ne olur? Biden Erdoğan’ı mı devirecek? Bizimkiler heyecanla bekliyor!

Bugün ABD’de yakın tarihin en kritik seçimi yapılacak. Bu seçim; dünyanın yeniden kamplaştığı , yeni yükselen güçlerin ortaya çıktığı, ABD nüfuzunun kırıldığı, ülke içindeki bölünmenin tehlikeli hal aldığı bir dönemde yapılacak.

03 Kasım 2020 | 3.169 okunma

Bugün ABD’de yakın tarihin en kritik seçimi yapılacak. Bu seçim; dünyanın yeniden kamplaştığı, yeni yükselen güçlerin ortaya çıktığı, ABD nüfuzunun kırıldığı, ülke içindeki bölünmenin tehlikeli hal aldığı bir dönemde yapılacak.

2016’da Trump’ın seçimi alması ABD yerleşik sistemi için büyük bir şok olmuştu. O günden bu yana Trump ile yerleşik sistem arasında, dünyanın dikkatle izlediği, bir çatışma yaşanıyor.

Azledilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta bazıları “yaşatmazlar” bile diyebiliyordu. Bazıları ise Trump’ın bir “Amerikan Perestroykası”na imza atacağını söylüyordu. Durum o kadar keskin, çatışma o kadar şiddetliydi.

ABD’de iç bölünme büyüyecek, çatışma daha da şiddetlenecek.

Bugünkü seçim; kim kazanırsa kazansın, bu çatışmayı daha da artıracak. ABD iç bölünmesi daha da derinleşecek. Belki de kitlesel çatışmalara sürükleyecek. Nitekim bunun örneklerini son bir yılda fazlasıyla gördük.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.301 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.799 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.348 Okunma