İbrahim Karagül Yeni Şafak Gazetesi

Muhammed Ali, Malcolm X ve dik duran adamların yolu

Muhammed Ali'nin cenaze töreni için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi ile ABD'de, Louisville'deyiz. Ali'nin maçlarını anlatan Orhan Ayhan'dan Cemal Kamacı'ya kadar, konuya ilgisi ve yakınlığı olan birçok...

10 Haziran 2016 | 1.378 okunma

Muhammed Ali'nin cenaze töreni için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibi ile ABD'de, Louisville'deyiz. Ali'nin maçlarını anlatan Orhan Ayhan'dan Cemal Kamacı'ya kadar, konuya ilgisi ve yakınlığı olan birçok kişi var ekipte.

Muhammed Ali'nin vefatını duyunca birçokları gibi ben de; “Acaba Cumhurbaşkanı cenazeye gider mi” diye bir soru geçirdim içimden ve “muhtemelen gidecek” diye cevap verdim.

Öyle de oldu. O gitmeliydi. Orada olmalıydı. Ve oradayız..

Onun neden gitmesi gerektiğini bugünkü küresel konjonktürü, bizim durduğumuz yeri, nasıl bir dünya hayal ettiğimizi, sembollerimizi ve değerlerimizi düşününce, nasıl bir mücadele geçmişindengeldiğimizi ve bugün içinde olduğumuz durumu düşününce anlıyorsunuz. Bunları düşününce de en çok Erdoğan'ın cenazeye gitmesi gerektiğini fark ediyorsunuz.

Kendi adıma böyle bir fırsatı yakaladığım için, böyle bir tarihi olaya tanık olabildiğim için şanslı olduğumu hissediyorum.

Çünkü bizler, düşünceleri, hesapları, hedefleri kadar yürekleri ile yaşayan insanlarız. Böyle bir nesiliz. Böyle bir hamurdanız, böyle bir karakter ve ruh dünyasına sahibiz. Dünya ne kadar değişirse değişsin, Türkiye ne kadar değişirse değişsin, bizdeki bu ruh ve özlem hiçbir zaman değişmeyecektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
- İnsanlık Batı’yı durdurmalı. “Toplu yokoluş” yaşanabilir. - ‘Kurucu milletler” dönmeli. Köleler ordusu dağıtılmalı. 08 Nisan 2022 | 1.128 Okunma - Türkiye dünyanın eksenini değiştirdi. - Batılı düzenin sonu: Trilyon dolarlar, yeni adres arıyor - “Yıldız Ülke”den yeni sürprizler bekleyin! 01 Nisan 2022 | 2.301 Okunma - İmparatorluk döndü! Yeni “süper güç” ve son meydan savaşı - Erdoğan’a Abdülhamit kaderi yazanlar büyük hesap hatasına düştü. 29 Mart 2022 | 3.798 Okunma - Dün: Müslüman soykırımı yapalım. / Bugün: Müslümanlar bizi savunsun. - Dün: Erdoğan Batı düşmanı. Bugün: Kurtar bizi Erdoğan. 22 Mart 2022 | 1.681 Okunma “Erdoğan’ı devir, Türkiye’yi durdur” diyenlere ne oldu? - Hepsi niye Türkiye’ye koştu? 18 Mart 2022 | 2.347 Okunma