Hilal Kaplan Sabah Gazetesi

Barzani’yi de “Başkan yaptırmayacağız!”

"Güney'deki sevilen ülke" ifadesiyle meşhur o ses kaydını hatırlarsınız. Gülencilerin İsrail lobisi ile temasını sağlayan elemanı, hattın diğer tarafındaki Sözcü muhabirine (Gülen...

03 Temmuz 2015 | 1.098 okunma

"Güney'deki sevilen ülke" ifadesiyle meşhur o ses kaydını hatırlarsınız. Gülencilerin İsrail lobisi ile temasını sağlayan elemanı, hattın diğer tarafındaki Sözcü muhabirine (Gülen ve Sözcü'yü düşman sananlar var hâlâ), HDP'nin (o dönem BDP) Washington ziyareti sonrası Erdoğan, Öcalan ve Barzani'nin tasfiye edileceğini, çatışmalı dönemin geri geleceğini müjdeliyordu. 
Geçtiğimiz seneden bu yana planın adım adım işlediğini gözlerimizle görüyoruz. Önce Ak Parti'nin 'yıkılması gereken düşman' olarak HDP tabanına benimsetilmesi için DAEŞ'le Ak Parti algılarda yan yana getirildi. Ardından Kobane kuşatması ve 6-8 Ekim Kıyımı'yla birlikte Kürtlerde travmatik bir zihin bölünmesi oluşturuldu. Ak Parti'nin de ön alamaması, söylemsel hataları bunu kolaylaştırdı. Alınan sonuç sandığa yansıdı. Türkiye siyaseti duraklama dönemine girdi. Şimdi de muhalefet, koalisyon senaryoları üzerinden Erdoğan'ı etkisizleştirmeye çalışıyor, çalışacak. 
Yine seçimlerden iki gün sonra, KCK'dan, Öcalan hapiste olduğu için kendilerine silah bıraktıracak güce sahip olmadığı açıklaması geldi. Hâlbuki süreç başladığından bu yana KCK, 'muhatap Öcalan'dır, bizimle görüşülmesi şart değildir' diyordu. Böylelikle Öcalan da, sanki özgürlüğü isteniyormuş gibi yapılarak, pasifleştirildi, anlamsızlaştırıldı. 
Sıra Barzani'de... Geçtiğimiz hafta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'na, Talabani'nin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve yine Talabani'nin sağ kolunun kurduğu Goran Hareketi tarafından bir tasarı sunuldu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ölümlere sebep olan biri var 01 Mayıs 2024 | 140 Okunma Taksim’e değil Gayrettepe’ye bak 30 Nisan 2024 | 1.509 Okunma Bir imha kampı olarak Gazze 26 Nisan 2024 | 1.330 Okunma Alman Cumhurbaşkanı teftişte... 24 Nisan 2024 | 606 Okunma Kritik Irak ziyareti 23 Nisan 2024 | 1.269 Okunma