Gaffar Yakınca Aydınlık Gazetesi

Abdullah Gül’ün çakarlıları

Emniyet şeridini işgal eden çakarlı araçtan inen adamlar kendilerine itiraz eden kamyon şoförünü fişleyip tehdit ediyorlar…. “Kimmiş bu kabadayılar acaba” diye düşünürken bilgisi geldi....

01 Mayıs 2024 | 0 okunma

Emniyet şeridini işgal eden çakarlı araçtan inen adamlar kendilerine itiraz eden kamyon şoförünü fişleyip tehdit ediyorlar….
“Kimmiş bu kabadayılar acaba” diye düşünürken bilgisi geldi. Meğer Abdullah Gül’ün korumaları imiş. Abdullah Gül ortalarda görünmediğine göre, o sırada koruma görevi yapmıyorlar. Abdullah Bey ile ilgili bir iş yapma olasılıkları olabilir, misal Hayrunnisa Hanım’ın misafirleri için börek, kek falan almaya çıkmışlardır veya Abdullah Bey’in canı pastırma çekmiştir, korumalar bakkala kadar gidivermiştir… Bu kadar önemli(!) sebepler için bile çakarla gitmeleri, emniyet şeridini kullanmaları doğru değil.
Çakarlı araç, sadece görev halinde çakarını açabiliyor. Emniyet şeridini kullanması ise izne tabi. Yani, Abdullah Bey’in korumalarının kullandığı otomobil, bu koşullara uymuyor. “Çok aceleleri var” diyeceğim, o da pek mantıklı görünmüyor. Çünkü araçtan inip kamyon şoförü ile tartışacak kadar bol vakte sahipler!
Şimdi İçişleri Bakanlığına ve yetkililere kısa ve net iki soru soralım:
Emniyet şeridi ihlali yapan ve usulsüz şekilde çakar açan bu araçla ilgili cezai işlem yapıldı mı?
Aracı kullanan koruma memuru polisler hakkında soruşturma açıldı mı?
Cevap evet ise helal olsun diyeceğim. Yok hayır ise… Ben bir şey demiyorum, vatandaş önüne seçim sandığı geldiğinde gerekeni söylüyor zaten.

KAÇ ÇAKAR VAR? Türkiye, her işin sarpa sardığı, en basit konuların bile derin sorunlara dönüştüğü bir ülke haline geldi. Çakar konusu da öyle.
İstanbul’da kaç çakarlı araç var bilinmiyor. Ama trafikte gözlediğimiz kadarı ile yüzlerce binlerce çakarlı araç kafasına göre gezip sürekli kural ihlali yapıyor, vatandaşın hakkını yiyor. Ben kendi çevremden biliyorum, zengin adamların çoğunun aracında çakar var. Eski bakanlar, vekiller, bürokratlar… Say say bitmez…...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP iktidarı için darbe planı 17 Mayıs 2024 | 2.938 Okunma Bir tuhaf darbe teşebbüsü! 15 Mayıs 2024 | 5.431 Okunma CHP övgüleri kabak tadı verdi 13 Mayıs 2024 | 2.056 Okunma Soylu için yapmamıştık, bari Filistin için yapalım 10 Mayıs 2024 | 2.388 Okunma Sinan Ateş cinayetinde tuhaf gelişmeler 08 Mayıs 2024 | 5.479 Okunma