Fehmi Koru Fehmi Koru

Vaka sayısı azalmıyor, aşılamada hala gerideyiz.. Bunun faturası beklenenden ağır olabilir…

Yeni değil, dünyada aşı uygulaması başladığı ilk günden itibaren, özellikle bizde Çin aşısının tercih edildiği belli olur olmaz, kiminle karşılaşsam “Aşı olacak...

06 Şubat 2021 | 1.764 okunma

Yeni değil, dünyada aşı uygulaması başladığı ilk günden itibaren, özellikle bizde Çin aşısının tercih edildiği belli olur olmaz, kiminle karşılaşsam “Aşı olacak mısın?” sorusuna muhatap ediliyorum. Onun için bu yazının en başında sizlere de cevabımı duyurmak istedim.

Elbette olacağım. Bir an önce maskeden kurtulmak istiyor ve tam anlamıyla özgürlüğüme kavuşma yolunda ilk adımı atmaya hazırlanıyorum. Aşının hangi ülkede kimler tarafından üretildiğini de önemsemiyorum. Sıranın bana da gelmesini bekliyorum.

Sıra ise bir türlü gelmiyor.

En son bildiğim, 75 yaş üstünde olanlara duyuru yapıldı ve kendisine duyuru gelenler bildirilen yerlerde aşılarını oldular. Günlerdir sıranın bir alt yaş grubunda olan bizlere gelmesini bekliyorum; belki geldi de bilgisi bana ulaşmadı endişesiyle her gün SMS üzerinden 2023’e mesaj gönderiyorum. Şu cevap hiç değişmedi: “COVİD-19 aşılaması için öncelikli grupta değilsiniz.”

Yani sıra henüz 70 yaş üstü gruba gelmedi.

E-nabız üzerinden de sorgulamak mümkün, ama ben yine de daha kolayıma geldiği için SMS üzerinden sorguluyorum. O yöntemi sizlerle de paylaşayım: SMS’e büyük harfle ASI yazıp bir ara verdikten sonra ardına TC kimlik numaranızı ve en sona da yine bir ara vererek kimliğinizin seri numarasının son dört rakamını ekleyip 2023’e gönderiyorsunuz. Aşı sıranızın gelip gelmediğini en kestirmeden öğrenmenin yolu bu. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.595 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma