Fehmi Koru Fehmi Koru

Siyasi suikast mı? Toplumsal hareketlenme mi? Birileri “Bizde olmaz, olur diyenler hain” diyor.. Peh..

Türkiye’de siyasi suikastlar dönemi yeniden başlayabilir mi? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir beklentisi var. İhtimal dahilinde görüyor böyle bir gelişmeyi. Buna karşılık, iktidar cephesi, onun...

12 Ekim 2021 | 4.717 okunma

Türkiye’de siyasi suikastlar dönemi yeniden başlayabilir mi?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir beklentisi var. İhtimal dahilinde görüyor böyle bir gelişmeyi. Buna karşılık, iktidar cephesi, onun bu yoldaki açıklamalarını tehlikeli buluyor. Günlerden beri iki tarafın birbirini suçlayıcı açıklamalarını okuyoruz. Tartışma programlarına da taşındı konu, orada da güçlü eğilim konuyu açan CHP liderini ayıplama yönünde.

Ne kadar garip.

Yazının başındaki soruda ‘yeniden’ sözcüğü var. Konu tartışılırken o sözcük unutuluyor. Oysa hayati önemde olan konunun bu yönü. Türkiye bir değil sayısız sayıda siyasi cinayetler ve ölümlü toplumsal olaylarla defalarca sarsılmış bir ülke.

O sayısız siyasi cinayetler ve kitlesel travmalara yol açan kanlı olaylar yüzünden darbeler oldu bu ülkede, darbe olmadan da yol değişimleri yaşandı. 

İktidarları terbiye etme yöntemlerinden biridir bu tür gelişmeler ve yalnız ülkemizde değil demokrasisi yeterince oturmuş bilinen ülkelerde de örneklerine rastlanır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 8 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.847 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.586 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.250 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma