Fehmi Koru Fehmi Koru

Medyamız ‘medeni ölüler’ ile dolu.. ABD medyası ise ‘medeni ölü’ girişimini püskürtme çabasında…

‘Medeni ölü’ yeni bir deyim. “Başka dillerde karşılığı var mı?” diye aradığımda bir sonuca ulaşamadım. Bizde ise deyim ve o deyimi haklı kılan uygulama...

14 Kasım 2018 | 9.657 okunma

‘Medeni ölü’ yeni bir deyim. “Başka dillerde karşılığı var mı?” diye aradığımda bir sonuca ulaşamadım. Bizde ise deyim ve o deyimi haklı kılan uygulama tutmuş görünüyor.

Vaktiyle medyada yeri olan ve mevcut siyasi iktidara ters düşen kişiler tasfiyeye uğruyor ve teker teker ortalıktan çekilmek zorunda bırakılıyorlar ya, işte o kişilere ‘medeni ölü’ deniliyor.

İsimlerini saymaya kalksam ortaya bayağı bir liste çıkacağından emin olabilirsiniz.

Ekranlarda görünen, gazetelerde halen köşe yazan ‘medeni canlılar’ yanında ‘medeni ölü’ olanların sayısının daha fazla olduğunu bilin yeter.

Henüz o sıfatı taşımayan birkaç kişi kaldı, bu sıfatı yaygın kullanıma sokan ‘medeni canlı’ onların da ‘medeni ölüler’ safına katılması gerektiğini isim isim vererek büyük bir mücadele yürütüyor.

[‘Medeni canlı’ deyimi bana ait; ‘medeni ölü’ olanların yerini alan yeni yetmeler için kullanıyorum.]

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.619 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.260 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 880 Okunma