Fehmi Koru Fehmi Koru

İktidar zorda, zorluğu aşabilmek için önünde tek seçenek var: Sistemi eski haline getirmek…

Kamuoyu araştırma şirketlerinin bulguları iktidar cephesi için iyimser olmayı zorlaştırıyor. AK Parti’nin çekirdek seçmeninden de kaçışlar başladığının ilk örnekleri alınıyor...

08 Ekim 2021 | 7.455 okunma

Kamuoyu araştırma şirketlerinin bulguları iktidar cephesi için iyimser olmayı zorlaştırıyor. AK Parti’nin çekirdek seçmeninden de kaçışlar başladığının ilk örnekleri alınıyor da ondan. 

MHP’nin seçime yalnız gittiğinde Meclis’te temsil edilebilmek için yeterli gördüğü yüzde 7 barajı yetersiz kalabilir; oyu giderek o orana yaklaşıyor çünkü. 

Cumhur İttifakı’nın (AK Parti ile MHP’nin) toplam oyu da Millet İttifakı’nın (CHP, İYİ Parti ve Demokrat Parti’nin) toplam oyundan daha az.

Görüntü böyle.

Her araştırmasını medyayla paylaşmadığı bilinen KONDA’nın son anketi nasıl olduysa gazetelerde yayımlandı. Araştırmada “Bu pazar günü seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” sorusunun cevabı da var ve tablo son zamanların iktidar açısından en vahim tablosu.

Okuyalım:

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.617 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.922 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.609 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 880 Okunma