Fehmi Koru Fehmi Koru

Güdük gündemler içerisine kendisini hapseden muhalefet istediği sonucu zor alır

Ülkemizde neler olup bittiğini gazeteler ve televizyonlardan veya muhalefet sözcülerinin ağzından öğrenemiyoruz; gerçek konular karşımıza yabancı gazetelerde çıkıyor. Muhalefetin böyle olduğu bir ülkede iktidar olmak çok kolay. Zor görünse de kolay.

12 Ocak 2021 | 2.159 okunma

Siyaset meydanında yaşanan gelişmelere bakıp “Bunu daha önce görmüştüm”diyemeyeceğim yeni bir durumla karşılaşmayacağımı sanırdım; oysa hemen her gün bunun tam tersi oluyor. Her gün “Bir yaşıma daha girdim” diyeceğim yeni bir gelişmeyle karşılaşıyorum.

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidarı eleştirirken kullandığı ‘sözde’ sözcüğüne verilen tepkiler bunlardan sonuncusu… Sözün muhatabı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğansert çıktı ve derhal sözün sahibine karşı yüklü bir tazminat talebi içeren dava açtı. Ardından AK Parti’de önemli konumlar işgal eden kim varsa hepsi CHP liderini kınayan açıklamalar yaptılar. Siyasetle ilgileri bulunmadığı düşünülerek seçilmiş olanlar da dahil bütün bakanlar teker teker onlara katıldı.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Türkiye yüzyılı: Maarif modeli’ 100 yıl önceyi mi, yoksa önümüzdeki 100 yılı mı esas alarak çocuklara eğitim vermeyi öngörüyor?  06 Mayıs 2024 | 1.397 Okunma Birileri hep gizli kalacağını sansalar bile, gerçekler gün gelir mutlaka ortaya çıkar  05 Mayıs 2024 | 1.913 Okunma İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir? 04 Mayıs 2024 | 1.608 Okunma CB Erdoğan ile CHP lideri Özel görüşmesi samimi havada geçmiş.. Bu bana yıllar öncenin ‘bahar havası’nı hatırlattı… 03 Mayıs 2024 | 1.257 Okunma İş dünyasında başarıyı yakalayanlar var da, siyaset ülkemizde neden yaya kalıyor?. Bir başarı öyküsü… 02 Mayıs 2024 | 879 Okunma