Fadime Özkan Star Gazetesi

HDP belediyeleri, PKK ve kayyum

KCK eş başkanı Bese Hozat 15 Temmuz 2015 günü çıkan PKK bülteni Özgür Gündem’deki köşesinde “ateşkesin bittiğini, yeni sürecin devrimci halk savaşı olduğunu” ilan...

10 Temmuz 2016 | 708 okunma

KCK eş başkanı Bese Hozat 15 Temmuz 2015 günü çıkan PKK bülteni Özgür Gündem’deki köşesinde “ateşkesin bittiğini, yeni sürecin devrimci halk savaşı olduğunu” ilan etmişti. 

Bir yıl dolmak üzere. Hendek terörü, özerklik ve öz savunma stratejisinin bu bir yılda PKK-HDP siyasi hattını getirdiği nokta tam bir ifşa ve iflas noktası oldu. Şehirlerden temizlenen PKK şimdi kırsaldan ve sivil alanlardan kazınıyor. Son olarak PKK’ya personel maaşı, iş makinesi, gençlik örgütlenmesi görünümüyle destek veren HDP’li belediyelere yönelik-nihayet- hukuki bir çalışmaya gidiliyor.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelediği belediyeler artık Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerince ve Maliye Bakanlığı MASAK ekiplerince de takibe alınıyor. Belediyelerin 7-8 bin TL’ye varan maaşlar ödediği işçilerin hesaplarından PKK’ya para aktarılıp aktarılmadığı kontrol edilecek ve bağlantı belgelendiğinde hem belediye hem çalışanlar hakkında idari ve adli süreçler başlayacak.

Süreçler muhtemelen şöyle işleyecek: Teröre destek verdiği kanıtlanan belediye başkanı görevinden alınıp yargıya teslim edilir ve yerine mahkeme kararıyla kayyum atanır. Kayyum tanımlı sürede, tanımlı görevini tamamlayınca o ilde-ilçede seçime gidilerek yeniden bir belediye başkanı seçilir.

PKK’yla irtibatlı personelin görevine son verilir ve haklarında yargı süreci başlatılır. 

HDP’deki belediyelere ait 150’den fazla gençlik merkezi, gençlik kampı ve halk merkezi var. Bunlar YDGH, PKK-PYD’ye eleman kazandırma, terör propagandası yapma, Kobani’de silah, patlayıcı ve canlı bomba eğitimine adam gönderme amacıyla kullanıldığı, terör saldırılarına karışanların geçmişlerinde bu merkezlerin olduğu biliniyor. Bu yapıların terörist üretim merkezi olmaktan çıkarılması şarttır.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hop Hop Hop! Değiş Tonton! 26 Mayıs 2023 | 372 Okunma Taahhüdü var: İç savaş çıkartacak! 25 Mayıs 2023 | 796 Okunma Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve sığınmacı mevzuu 24 Mayıs 2023 | 334 Okunma Bay Kemal'in avuçları boşuna mı patladı? 23 Mayıs 2023 | 628 Okunma Hesap uzmanının hesap hatası 18 Mayıs 2023 | 724 Okunma