Ersoy Dede Star Gazetesi

Siyasette Diyarbakır Anneleri, hizmette kayyum belediyeciliği

Star Gazetesi Yazarı Ersoy Dede’nin bugünkü (14.04.2022)''Siyasette Diyarbakır Anneleri, hizmette kayyum belediyeciliği’’ başlıklı yazısı.

14 Nisan 2022 | 582 okunma

Normal şartlar altında bizde, masa başında kâğıt kalemle yapılmış siyaset mühendisliği hesaplarının tuttuğu çok da görülmemiştir. Ama her seçim öncesi de bütün partiler, titizlik içinde yaparlar bunu. Şimdi de öyle... Bütün partilerde hatta ittifak karargâhlarında harıl harıl profiller çalışılıyor. Cumhur İttifakı'nın kafası net... Ortaya koyduğu politikanın halktaki karşılığı belli... Bunun üzerine kata kata gidecek... Özellikle yılbaşından itibaren ekonomide yaşanacak olan iyileşmelerle ve Karadeniz'de açılacak vana ile enerjide atılacak hamlelerle 2023'e de çok rahat gittiği görülüyor... Oysa Millet İttifakı kelimenin tam anlamıyla açmazda...

Geçenlerde burada Areda Survey'in son araştırmasından bazı rakamlar paylaştım. Üç aşağı-beş yukarı başka araştırma şirketleri de benzer rakamlar buluyor... Bugünün perspektifinden görünen şu; Millet İttifakı, içine HDP'yi almazsa yarışta yok demektir... HDP ile bir ittifak kurarsa, milliyetçi seçmeni kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu için, yine işi zor olacaktır... Gerek İYİ Parti ile birlikte gelen milliyetçi seçmen gerekse CHP tabanında kendine yer bulan ulusalcılar için PKK'nın siyasi kanadıyla ittifak kabul edilebilir bir şey değil... Peki HDP, daha da doğrusu geçmiş seçimlerde ona oy veren seçmen ne yapacak?

Avukat Ebubekir Elmalı'yı dinliyorum geçen akşam bir televizyon kanalında... Elmalı; Mehmet Metiner'in kurucusu olduğu Demokrasi ve Birlik Derneği'nin Genel Başkan Yardımcısı... Dernek çok önemli bir mottoyla yola çıktı; "... Ortak vatanımızda tek devlet, tek bayrak ve tek millet anlayışıyla eşitliği ve kardeşliği önceleyen birlikte yaşam..." Ben Ebubekir Elmalı'yı farklı platformlarda da uzunca bir süredir takip ediyorum. Çok rasyonel, aklı başında tespitleri var. Geçen akşam çok önemli ifade kullandı; "... HDP kapatılacak, öyle anlaşılıyor... Fakat HDP'nin kaderiyle Kürt seçmenin hassasiyetlerini ayırt etmek lazım. Kapatma davası ne olursa olsun..." İşte tam da üzerinde durmamız gereken detay bu..

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 115 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 252 Okunma