Ersoy Dede Star Gazetesi

Milli güvenlik sorununun ne olduğunu biliyoruz

Daha dün "Bu ordu satılmıştır" diyerek hem hatalı bir bilgi üzerinden analiz yapan hem de haddini aşarak orduya hakaret etmeye kalkan vekili için bir işlem yaptı mı Sayın Kılıçdaroğlu?

03 Aralık 2020 | 823 okunma

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, “Milli Güvenlik Sorunudur” demiş. İşte bu dil var ya.. Tam da bu dilin bizzat kendisi milli güvenlik sorunudur.. Bu dile ve söyleme bakarak ABD'nin yeni Başkanı Biden;".. Türkiye'deki muhalefetle birlikte Erdoğan'ı devireceğiz.." diyebiliyor.. 

                                                          ***

İmrendikleri batı demokrasilerinde muhalefet partileri seçim döneminde ülkenin beğenmedikleri politikalarını eleştirir ve seçmenden oy ister.. Sağlık, eğitim, ekonomi, bayındırlık, savunma neyse.. Başka tarzlar da önerirler kuşkusuz.. Metot değişikliği önerirler.. Daha radikal taleplerde de bulunabilirler.. Ama kendi devlet başkanını, yürütmenin başında kaptan köşkünde otururken başka devletlere şikayet eden bir muhalefet anlayışı dünyanın hiç bir yerinde yok.. Bakın Tam da Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkındaki o yakışıksız ifadeleri kullandığı dakikalarda, yabancı bir yayın organı benzer bir dille Erdoğan'ı manşete taşıyordu.. Yakışan; Kılıçdaroğlu'nun da içerideki kısır tartışmaları bırakıp devlet başkanını dolayısıyla milli iradeyi hedef alan bu düşmanca söyleme karşı Erdoğan'ın yanında durmasıdır. Ama o, bu adamların değirmenine su taşımayı tercih ediyor.

***

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 117 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma