Ersoy Dede Star Gazetesi

Hepimiz ırkçılık karşıtıysak tamam o zaman!

Bir insan hakkı sorunu olarak Suriyelilerin varlığını referandum konusu yapmayı teklif eden zihniyetin kalkıp da ‘negro’ yaygarası yapması, açık söylemek gerekirse samimi görünmüyor..

10 Aralık 2020 | 1.113 okunma

PSG – Başakşehir maçında yaşanan kepazeliğin ardından çok ilginç bir şey oldu.. Politik olarak bambaşka yerlerde duran herkes hep bir ağızdan ırkçılığa karşı net bir duruş ortaya koydu.. İyi ama bu olayın neresi “çok ilginç bir şey”? Arz edeyim..

                                                               ***

Öyle ki inanılmaz bir furya başlamış durumda.. Siyah ve beyaz yumrukların aynı görselde sunulduğu instagram paylaşımları, açılmış bir takım etiketlere yazılmış ırkçılık karşıtı mesajlar.. Muhteşem.. Herkes faşizme karşı net bir duruş ortaya koyuyor.. Açık söyleyeyim, buna sevindim.. Zira özellikle ülkemde, o kadar can acıtan ayrımcı yaklaşımlara tanık oldum ki, bugün nasıl sevinmem!.. Bakıyorum iki gündür hadislerle-ayetlerle ırkçılık karşıtı paylaşımlar yapılıyor.. Bakıyorum siyasi partiler, böylesi bir konuyu siyasetler üstü tutmak gerektiğine vurgu yapıyor.. Sahiden çok çok kıymetli.. Gönlüm ister ki bu tutum, bu tavır kalıcı olsun..

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 117 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma