Ersoy Dede Star Gazetesi

Çıksın tamam da Demirtaş neden cezaevinde?

Selahattin Demirtaş’ın, Kürt vatandaşlarımızın sokağa dökülmesine ve 52 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtığı o çağrıyı hatırlayın.. Yasin Börü’yü hatırlayın. Dahası, Demirtaş, söylemlerinde arkasında PKK’nın, PYD’nin ve YPG’nin olduğunu da söylüyor.. Bu örgütler terör örgütü değil mi?..

24 Aralık 2020 | 1.994 okunma

AİHM Kararı üzerinden bir kampanya başlatıldı.. Birbirine hiç benzemeyen partiler, yapılar vesaire Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğini dillendiriyor.. Hatta AİHM kararından da önce arka arkaya açıklamalar yaparak Demirtaş’ın cezaevinde olmaması gerektiğini dillendiriyordu bu çevreler.. Babacan, Davutoğlu, Akşener.. Hepsi. Demirtaş’ı bir anlatıyorlar ki sanırsın bir özgürlük savaşçısı bir halk kahramanından söz ediyoruz.. Peki tamam da bu insanlar, Demirtaş dosyasını ne kadar biliyorlar acaba?.. Sokaklarda “Demirtaş’a özgürlük” diye bağıranlar ne kadar biliyor..

                                                                ***


Selahattin Demirtaş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının ilgili soruşturma dosyası kapsamında, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı ile 6-8 Ekim olayları yani Kobanî Provokasyonundan tutuklu..

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİR GARİP ÇANKIRI 11 Mart 2024 | 83 Okunma Demokrasiyi Gerçekten de çok mu seviyoruz? 03 Ocak 2024 | 194 Okunma Hasan Abi Yaşasaydı ve Görseydi! 31 Aralık 2023 | 117 Okunma Federasyon Tartışması Yapıldı ve Tartışmayı İsteyenler Kaybetti 27 Aralık 2023 | 1.969 Okunma DEM Parti'ye Kapatma Davası Açılması İçin Daha Ne Bekleniyor? 25 Aralık 2023 | 255 Okunma