Erkut Can Posta Gazetesi

40 yıl sonra ne olacak?

Paris İklim Anlaşması, yıllar sonra TBMM’de onaylanınca; İran, Irak, Libya, Yemen ve Eritre ile aynı sayfada olmaktan kurtulmuştuk. Hatta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismini de değiştirip...

17 Ekim 2021 | 94 okunma

Paris İklim Anlaşması, yıllar sonra TBMM’de onaylanınca; İran, Irak, Libya, Yemen ve Eritre ile aynı sayfada olmaktan kurtulmuştuk. Hatta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ismini de değiştirip Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yaptık. İklim Değişikliği ve Koordinasyon Birimi de kuruyoruz. Hepsine “Yetmez ama evet” diyorum.

SİZE SORUYORUM

Bu arada, Paris İklim Anlaşması’nı yıllarca onaylamamışız ama boş da durmamışız. TBMM’de Küresel İklim Değişikliği ve Kuraklık Krizi adıyla bir komisyon kurmuşuz. “Kurmuşuz” diyorum çünkü ne gibi çalışmalar yaptıklarını ben duymadım. Onun için size soruyorum: Siz duydunuz mu? Adı var, kendi yok komisyonlardan biriydi herhalde. Ama artık çalışırlar. Çünkü olaya Cumhurbaşkanı el attı. Buna da şükür!

*

Zaman daralıyor. En kısa zamanda İklim Şurası toplanmalı. Çünkü, dünyayla birlikte ülkemizde de baş gösteren aşırı ısınma ve kuraklık konusunda hemen önlem alınmaz ise, açlık ve doğal afetler bizi bekliyor. Geriye dönüşü de yok bu işin. Hatta ve hatta çocuklara ders olarak müfredata koyulmalı.

BALKONDAN DENİZE ATLAMAK

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Putin gördüğü rüyayı yaşatıyor 27 Şubat 2022 | 83 Okunma Rakamlarla dans 20 Şubat 2022 | 57 Okunma Bu gurur hepimizin 13 Şubat 2022 | 105 Okunma Bu ülkede yaşanmaz mı? 06 Şubat 2022 | 78 Okunma Nezarete düşüren menekşe gözlü kız 30 Ocak 2022 | 229 Okunma