Elif Çakır Karar Gazetesi

Şehir tiyatrolarındaki ‘tasarruf’ elzem miydi?

Evvelsi akşam Haber Türk’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ‘doğal olarak’ sorulan sorulardan biri şehir tiyatrolarının repertuvarından üç edebiyatçımızın oyunlarının kaldırılmasıydı.

25 Eylül 2019 | 4.004 okunma

Doğal olarak diyorum zira Sayın İmamoğlu’nun seçim kampanyasına damga vuran vaadi “herkesi kucaklamak ve kuşatmak” ve “gönülleri kırmak ve incitmek değil gönülleri almak” idi. Dolayısıyla durum ne olursa olsun üç aylık icraatlarının içerisinde böylesi bir tasarruf yer almamalıydı. Çünkü bazen şartlar bunu gerektirir. İmamoğlu, yapılan tasarrufun sadece Necip Fazıl’ı, Mustafa Kutlu’yu ve İskender Pala’yı kapsamadığını, kaldırılan oyunlar arasında “emekçiyi, sınıfsal meseleleri anlatan, sol bakışlı bir oyun” olan rahmetli Mehmet Baydur’un Yangın Yerinde Orkideler isimli oyununun da yer aldığını açıkladı.

Şimdi benim asıl dikkatimi çeken iki hususa geliyoruz. Birincisi repertuvardan kaldırılan Yangın Yerinde Orkideler oyununun “sol bakışlı bir oyun” olduğunu söylemesi üzerine gazetecilerden birisi “kendisini sağda mı solda mı tanımladığını” sorması üzerine verdiği şu cevap:

“Ne sağdayım ne soldayım. Bu kavramlar 1960’larda kaldı, ben sosyal adaleti, refahı savunan sosyal bir demokratım.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Olsun, MHP lideri Bahçeli yeni duymuş! 24 Nisan 2024 | 1.159 Okunma Erdoğan seçimi kaybetme pahasına seçim ekonomisi yapmadı mı? 18 Nisan 2024 | 1.231 Okunma Mevzu zaten Gazze değildi de… 16 Nisan 2024 | 530 Okunma Özgür Özel’in yeni CHP’si… 09 Nisan 2024 | 645 Okunma YSK Erdoğan’ın hoşnut olmayacağı bir karar verdi... 05 Nisan 2024 | 948 Okunma