Cevher İlhan Yeni Asya Gazetesi

“Ramazan etkinlikleri” (2)

“Ramazan etkinlikleri” ile mübarek ayın ruh ve mânâsını rencide eden kırılma, “Ramazan’ın bir parçası ve gereği” olarak algılatılıp âdeta kanıksanır hale...

23 Haziran 2016 | 181 okunma

“Ramazan etkinlikleri” ile mübarek ayın ruh ve mânâsını rencide eden kırılma, “Ramazan’ın bir parçası ve gereği” olarak algılatılıp âdeta kanıksanır hale getirildi.
İlginçtir ki, AKP iktidarında insanları ahlâkî dejenerasyon tuzağına düşüren “eğlence ve sefahat kampanyası”na sadece belediyeler değil, diğer devlet kurumları, bazı bakanlıklar da katıldı.

AB Bakanı Ömer Çelik’in başında bulunduğu dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2013’te “Ramazan’da Caz İstanbullularla buluşuyor” sloganıyla, “dünyanın Ramazan’da yapılan tek caz festivali” övgüsüyle, Bakan Çelik, “cazseverler için erken bayram hediyesi” olarak “Ramazan’da caz festivali”ni başlattı. (İHA, 25.7.13)

Keza büyük şehirlerde, Ramazan’dan önce ve Ramazan boyunca, “Festivaller gümbür gümbür geliyor!”, “Şehrimize yıldız yağacak!” anonslarıyla eğlence ve tüketim çılgınlığı telkin edildi, ediliyor.

Terâvih vaktine denk getirilen, gece yarılarına, sahura kadar süren eğlence furyasında “İslâm ülkelerinden esintiler” perdesinde getirilen kızlı-erkekli raks grupları “folklor” diye oynatılıp bir dizi lehviyat sergileniyor.

Özetle, yabancıların bile âileyi ve gençliği tahribinden yakınıp yasakladıkları, milletin mânevî kültür yapısıyla, âile mahremiyetiyle uyuşmayan çarpık görüntülerle körpe zihinleri zehirleyen “dizi filmler”le medyatik tahribata sinsi bir “Ramazan eğlenceleri” savrulması eklendi, ekleniyor…

ŞOV, ŞENLİK VE ŞÖLENLERLE DEJENERE!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 277 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 190 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 214 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 352 Okunma