Cevher İlhan Yeni Asya Gazetesi

“Mezhep savaşı”nda Türkiye’ye “aktif rol”

Trump’ın Ortadoğu gezisinde gündeme gelen “teröre karşı İslâm ittifakı” perdesinde 34 Müslüman ülkenin yer alacağı “Sünnî cephe”nin teşkiliyle İslâm...

30 Mayıs 2017 | 343 okunma

Trump’ın Ortadoğu gezisinde gündeme gelen “teröre karşı İslâm ittifakı” perdesinde 34 Müslüman ülkenin yer alacağı “Sünnî cephe”nin teşkiliyle İslâm dünyasının “Sünnî” – “Şiî” kutuplaşmasıyla birbirine düşürülmek istendiği ortada.
Vakıa şu ki, İslâm dünyasında mezhep savaşı stratejisi her yönüyle ABD, İngiltere ve savaş koalisyonu emperyal ülkelerin ve İsrail’in hegemonya ve stratejik çıkarlarına hizmet ediyor.

Bölgedeki stratejik hedefleri hesabına Türkiye, Suriye, Irak ve İran’ın ortasında “ikinci İsrail” işlevini bekledikleri Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’ne tam destek veren ABD, İngiltere ve işgal ortakları, Suriye’nin kuzeyindeki “koridor”da da bir “devletçiğin” alt yapısını oluşturuyorlar.

Tıpkı bir milyon asker ve sivilin katledildiği sekiz senelik İran - Irak savaşı gibi, Suriye’yi destekleyen İran’ın da bölgedeki diğer Müslüman ülkelerle savaştırılarak tahrip edilmesini ve İsrail işgaline karşı mücadele eden Lübnan’daki Hizbullah’ın tasfiyesini plânlıyorlar.

Bunun için, Türkiye’nin terör örgütü saydığı PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’ye ağır silâh desteği veriliyor. Keza İsrail’in güvenliğini ve bölgedeki üstünlüğünü sağlama almak için, işgalle Irak’ın ifnâ edilmesinden sonra Suriye’nin de çökertilmesi; İsrail’in yıllardır bütün dünyanın gözü önünde resmen işgal ettiği Suriye’ye ait Golan yaylasının su kaynaklarını kontrol etmesi isteniyor.

ANKARA “CEPHE”YE TEŞNE…

ABD ve küresel güçlerin kontrolünde İsrail’le işbirliğiyle Suudi Arabistan, Mısır ve Körfez ülkeleriyle kurulacak “Arap NATO’sunda Türkiye’ye “öncülük” veriliyor. Şiî yönetimlerin olduğu Müslüman komşuları İran, Irak ve Suriye’ye karşı “cephe”de konumlandırılıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 277 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 190 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 214 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 352 Okunma