Cevher İlhan Yeni Asya Gazetesi

Kontrollü kaos plânı

Ankara’nın son bir haftadır Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD ve Kuzey Irak’ta PKK kamplarını- neticesiz- bombalamasının maslahatı bir türlü anlaşılmış değil. Şimdiye kadar yapılan...

30 Temmuz 2015 | 103 okunma

Ankara’nın son bir haftadır Suriye’nin kuzeyindeki IŞİD ve Kuzey Irak’ta PKK kamplarını- neticesiz- bombalamasının maslahatı bir türlü anlaşılmış değil.
Şimdiye kadar yapılan sınırötesi harekâtların bir sonuç vermediği, çoğu terk edilmiş tesis ve sığınaklara yapılan saldırılar örgütü daha da azdırıp güçlendirdiği bir vakıasına rağmen, bu operasyonların neden ısrarla yoğunlaştırıldığının mâkul bir izâhı yapılamıyor.

Bu durum, küresel emperyal güçlerin IŞİD gibi El Kaide örgütlerinin bir süre kullandıktan, “kullanılma miâdı” dolduktan sonra buruşturulup bir kenâra nasıl atıldığını ve yeni “taşeronlarla / maşalarla” değiştirildiklerini bir defa daha açığa çıkarıyor.

Doğrusu, ABD ve koalisyon güçlerinin verilen “rol”den zaman zaman “kontrolden çıkıp haddi aşan”, IŞİD’i “hizâya getirme” ve dünyanın gözü önünde sözde “vurması” ve “çözüm süreci”nde belli bir aşamaya gelinirken “PKK operasyonları”, bu konudaki istifhamları arttırıyor.

Ve bütün bu gerçeklere rağmen müstafi AKP hükûmetinde neden sözkonusu operasyonlar için düğmeye basılıp peşpeşe dalgalarla devam ettiriliyor…

ECNEBİLERİN EMELLERİNE ÂLET

Görünen o ki, PKK ve IŞİD’e aynı anda yapılan operasyonlar ve iki örgütten eşzamanlı terör eylemleri üzerinden büyük bir “plân”ın bir oyunu oynanıyor. Türkiye’nin Suriye’deki iç savaşın içine çekilmesinden, kargaşa ve terörün Türkiye’ye taşınmasıyla “Suriyeleştirilmesi” ve “Iraklaştırılması”na varan dehşetli bir tahrik oyunu oynanıyor.

Aslında, Ankara’nın Ramazan Bayramı sonrası koalisyon çalışmalarının yürütüldüğü süreçte Meclis’te güvenoyu almamış geçici hükûmetin sınıra askerî yığınak yaparak sözkonusu örgütlere operasyonlar başlatması ve “ipi” uluslar arası ecnebi mihrakların elinde olan örgütlerin saldırısı Türkiye ve bölge üzerindeki bu “plân”ın bir parçası.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 275 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 188 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 212 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 349 Okunma