Cevher İlhan Yeni Asya Gazetesi

Azan terör anaforu...

Türkiye tam bir terör felâketi kıskasında. Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Ankara Kızılay’da 35 vatandaşın katledildiği canlı bomba patlamasının üzerinden bir hafta geçmeden bu kez...

21 Mart 2016 | 188 okunma

Türkiye tam bir terör felâketi kıskasında.
Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Ankara Kızılay’da 35 vatandaşın katledildiği canlı bomba patlamasının üzerinden bir hafta geçmeden bu kez İstanbul Taksim’de IŞİD kaynaklı canlı bomba saldrırısı, terör tehdidinin ciddiyetini bir defa daha ortaya koyuyor.

Diğer yandan terörist avında bir ilçe bitmeden diğeri başlıyor.Terör dağdan şehre inmiş. Son dört yılda şehirlere silâh yığınağı yapan terör örgütünün kırsaldan şehre inip “kurtarılmış bölge”lerde “özyönetim/özerklik” ilânına kadar ileri gitmesi, “terörle mücadele”deki başarısızlığı açığa çıkarıyor.

Peki, nasıl oldu da “süreç” bu hale dönüştü? Nasıl oldu da, listesi verilen canlı bombalar, canlı bomba yüklü araçlar, metropollerin ortasına kadar gelip kalabalıkların ortasında patlatılıyor?

RESMÎ AĞIZLAR VE RAPORLARLA

Bilindiği gibi, 2011’de dönemin Başbakanı’nın özel temsilcisi ile MİT yetkililerinin “arabulucu devlet” İngiltere nezdinde Oslo’daki müzâkerelerde, MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş, örgütün Avrupa temsilcilerine “Metropolleri bombalarla doldurdunuz, Türkiye’nin neresine ne kadar silâh ve patlayıcı yığdığınızı biliyoruz” demişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Fikri hezeyanlaştıran” siyasî manipülasyonlar 06 Mayıs 2018 | 277 Okunma İktidarınki “hamle,” muhalefetinki “hülle ve hîle”! 29 Nisan 2018 | 190 Okunma “Suriye’nin politikası”nın garabetleri 22 Nisan 2018 | 184 Okunma Bu ne rest, bu ne Patriot müzâkeresi! 08 Nisan 2018 | 214 Okunma Soruşturmalar sulandırılıyor 25 Mart 2018 | 352 Okunma