Arslan Bulut Yeniçağ Gazetesi

Uygur Türklerine Jivkov politikası!

Çin'de hükümetin yayınladığı bir raporda, Çin'in Şincan diye ismini değiştirdiği Doğu Türkistan Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur halkının Türklerin soyundan geldiğini söylemenin yanlış olduğu ve zamanla Uygurların Türkçü ve İslamcı grupların "siyasi oyuncağı" haline geldiği iddia edildi.

23 Temmuz 2019 | 591 okunma

Komünist Parti'ye bağlı Devlet Konseyi Bilgi Ajansı'nın yayınladığı belgede İslam dininin Arap İmparatorluğu tarafından yayılmış ve dayatılmış olduğu belirtilerek "dine dayalı yönetim ve dini aşırılık bir ihanettir ve karşı durulması gereken bir unsurdur" deniliyor.

Raporda ayrıca Şincan Bölgesi'nin 3'üncü yüzyılda kurulan Han Hanedanlığı'ndan beri Çin'in bir parçası olduğu, bölgede yaşayan insanlar ile etnik kültürün, uzun bir göç ve uyum süreci sonucu oluştuğu öne sürüldü.

***

Çin, adı Doğu Türkistan olan, Hunlar, Göktürkler ve Cengiz Han imparatorluklarının hâkim olduğu, yakın zamana kadar da Uygur Türklerinin çoğunluğu oluşturduğu kadim bir Türk toprağıdır. Uygurlar ise tarihte "Dokuz Oğuz" diye geçen Türk boylarıdır.

Türklerin, Arabistan'da doğan İslam dinini benimsemesi ise Çin devletini ve milletini hiç ilgilendirmez! 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma