Arslan Bulut Yeniçağ Gazetesi

Sadece su yönetimi değil Türkiye'nin yönetimi devrediliyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin katılımıyla iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar arasında "Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" da...

30 Kasım 2020 | 1.292 okunma

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin katılımıyla iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar arasında "Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" da var.

Anadolu Ajansı haberinde "İş birliği kapsamında, su temini ve enerji verimliliğinin artırılması adına iletim ve dağıtım ağlarında kullanılan malzemeler ve bunların bakımına yönelik yaklaşımlar yönetilecek. Anlaşma çerçevesinde, su kaynakları ile bu kaynakların gıda güvenliği ile ilişkilerinin, yer altı suyu sisteminin, doğal ve yapay beslenmenin yönetilmesi ile iklim değişikliğinin su kaynakları üzerine etkileri konularında deneyim paylaşımı gerçekleştirilecek, proje bazlı iş birliği yapılacak." bilgileri veriliyor.

Katar, küçük bir Körfez ülkesidir. Patası olsa bile, Türkiye'nin su kaynaklarını yönetmek için çapı yetmez. Öyleyse bu anlaşma nedir.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'e bir soru önergesi sundu ve "Su kaynakları yönetiminin bu anlaşmayla tamamen Katar'a devredildiği doğru mudur, eğer doğruysa kamuoyunun beklentisi doğrultusunda söz konusu anlaşmayı iptal edecek misiniz?" diye sordu.

***

Türkiye'deki su kaynaklarına ulaşmak, kurulduğu günden beri İsrail'in hedefidir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma