Arslan Bulut Yeniçağ Gazetesi

PKK'nın yol haritası kimin elindeydi?

İktidar, "beka" gerekçesini vatandaşa kabul ettiremedi. Üstelik "beka sorunu varsa, bunun sebebi 17 yıllık AKP iktidarıdır" algısı oluşmasına yol açarak, kendi ayaklarına kurşun sıkmış oldular....

26 Mart 2019 | 5.563 okunma

İktidar, "beka" gerekçesini vatandaşa kabul ettiremedi. Üstelik "beka sorunu varsa, bunun sebebi 17 yıllık AKP iktidarıdır" algısı oluşmasına yol açarak, kendi ayaklarına kurşun sıkmış oldular. AKP tabanında oluşan, "Bunlara ciddi bir ders verme zamanı geldi" kabulüne karşı, "Bizi Kandil ve Pensilvanya önünde boyun eğdirmeyin" cevabı da zihinlerde "Oslo, Habur, Dolmabahçe" gibi eski kayıtları çağrıştırdı.

Geriye kala kala, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bunlar, 325 PKK'lıyı HDP iltisaklıyı CHP, Saadet Partisi ve İYİ Parti listelerinden aday yaptılar. Bu listeleri kendileri yazmadı. Listeleri Kandil verdi, yoksa bunlar onları tanımaz" iddiası kaldı. Öyle ki Soylu'nun bahsettiği 325 adayla ilgili liste Sabah ve Hürriyet gazetelerinde yayınlandı. Hürriyet, bu dosyayı, Sabah'tan alıntı yaparak, "İstihbarat raporlarında yer aldı. İşte PKK bağlantılı adaylar." diye verdi. Bu arada, 325 kişinin kimlik numaralarını da yazdılar!

Fakat, hangi istihbarat servisinin raporu, o belli değil! Fişlemeye benziyor.

***

Anlaşılıyor ki, birçok il ve ilçede iki ittifakın oyları kafa kafaya gidiyor. Fakat, "PKK, millet ittifakını destekliyor" iddiasını öne sürerek, AKP'ye ders verecek kararsız görünen seçmeni, son dakikada caydırmak için çabalıyorlar.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bir taraftan "En fazla Kürt oyunu alan parti AK Parti'dir. Bu seçimde de öyle olacaktır." derken diğer taraftan "1 Nisan'dan sonra Sayın Yavaş seçilirse Ankara'da belediyeyi HDP yönetecektir." iddiasını tekrarlıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 880 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma